Društvo

NEVEROVATNO OTKRIĆE: Srbi više vole PUTINA nego đenerala Dražu i Tita zajedno!

Objavljeno: 06.05.2015 | 17:57Izvor: Telegraf.rs

Sa jedne strane, imamo velikog imperatora, predsednika zemlje koju većina Srba smatra bratskom, a njega obožava i slavi, dok je sa druge strane vođa četnika i ime koje je obeležilo našu istoriju. Tu je i jugoslovenski revolucionar, vojskovođa i državnik

Vladimir Putin, Draža Mihailović ili Josip Broz Tito? Sva tri imena imena su velika, uticajna i često pominjana u našoj zemlji. Gotovo da ne postoji Srbin koji za njih čuo nije.

Sa jedne strane, imamo velikog imperatora, predsednika zemlje koju većina Srba smatra bratskom, a njega obožava i slavi, dok je sa druge strane voža četnika i ime koje je obeležilo našu istoriju. Tu je i jugoslovenski revolucionar, vojskovođa i državnik. Sva tri velikana zauzimaju jako važna mesta u našem narodu i jako je teško proceniti koga narod više voli, ceni i poštuje.

U potrazi za odgovorom, prošetali smo Beogradom i prvo pitali sugrađane šta oni misle. Mišljenja su bila podeljena, ali je rezultat bio nerešen. Dok su jedni podržavali Dražu i Tita, drugi su favorizovali ruskog predsednika:

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

– Putin je jedan od najvećih ljudi na svetu! Genijalac, brat Rus! Naši narodi su toliko slični, da je to neverovatno. Proveo sam godine u toj zemlji, Zaista je u rangu najvećih svetskih i istorijskih vladara.

Bilo je i onih koji su vatreno navijali i branili Mihailovića. Međutim, odgovor smo pronašli u prodavnici suvenira na Kalemegdanu, gde smo pitali prodavca čiji se lik više kupuje.

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

Odgovor nas je iznenadio:

– Majice i čaše sa likom Vladimira Putina postale su duplo prodavanije od onih na kojima je Dragoljub Mihailović. U poslednjih godinu dana je prava navala. Titovi suveniri stagniraju – prodavani su kao i uvek do sada. – objasnio je mladić koji je stajao za štandom.

Foto: Arhivska fotografija

Foto: Arhivska fotografija

On dodaje da suvenire kupuju stranci, ali i naši ljudi, kako bi im ostala uspomena na prestonicu Srbije ili na neki poseban trenutak.

Pored navedenih suvenira, kupuje se dosta ruskih obeležja:

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

– U top pet najprodavanijih artikala spadaju babuške, srpske i ruske zastave, šubare, šajkače, ali i opanci.

Saznanje da se šubare više prodaju od šajkača, takođe je potvrdilo da su Beograđani, ali i beogradski turisti trenutno više naklonjeni Putinu.

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

Koga vi više volite?


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u