Društvo

NEVEROVATNA PRIČA: Organi Delije koji je umro na utakmici donirani drugom navijaču Zvezde

Objavljeno: 22.01.2017 | 21:40Izvor: Telegraf.rs

Bili su zajedno u Areni na utakmici Zvezde i CSKA, ali, nažalost, Zoran nije imao prilike da se raduje velikoj pobedi *Posle njegove smrti, drugom navijaču crveno-belih je zbog humanih roditelja donirana jetra što će mu omogućiti zdrav i normalan život

”Život piše romane”, kaže jedna poznata izreka, a upravo jednu takvu priču za knjigu ili film mogli smo da vidimo u Urgentnom centru u Beogradu, gde su zbog doniranih organa preminulog navijača Zvezde spašena tri života.

Navijač Zvezde Zoran Ašanin preminuo je 1. januara 2017. godine, dva dana nakon što mu je pozlilo na utakmici protiv CSKA u Areni. Odlukom njegovih roditelja, njegovi zdravi organi donirani su onima kojima je bilo najpotrebnije. Ispostavilo se da je jedan od onih kojima je produžen život takođe navijač Zvezde.

– Čoveku je pozlilo na utakmici od prevelikog uzbuđenja, a kasnije se, nažalost, ispostavilo da je došlo do moždane smrti – kaže Nataša Petrović iz Urgentnog centra, koja je bila svedok neverovatne priče. Njegova porodica je donirala organe mladiću koji je takođe te večeri bio na utakmici. Lekari, anesteziolozi, hirurzi, svi smo bili akteri tog događaja. Jedna zaista neverovatna životna priča – pod utiskom je rekla je Petrovićeva za kamere RTS-a.

Dušan Smiljkić je takođe bio na utakmici Zvezde i CSKA, gde Zoran nije dočekao da slavi veliki trijum voljenog kluba, i u prvim danima nove godine dobio je novu jetru i rezultati su sa sada ohrabrujući.

– Razmišljao sam o sportskoj akademiji. Želeo bih da se zahvalim roditeljima donora, zbog njihove humanosti meni je omogućen zdrav i bolji život – rekao je Dušan.

 

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u