Društvo

NATO AKTIVISTKINJA NAPALA NIKOLU ĐURIČKA samo zato što je rekao da on nije starleta!

Objavljeno: 28.10.2016 | 18:25Izvor: Telegraf.rs

Čak i da imamo pogrešan stav, imamo pravo da pričamo a ne da nas neko ućutkuje! - smatra Đuričko

Gostujući u jednoj televizijskoj emisiji, glumac Nikola Đuričko je izjavio – Pa nisam ja starleta sine moj, ja sam čitao Šekspira, čitao sam Dostojevskog, imam neki stav o životu. 

Iako su mnogi hvalili poznatog glumca jer je kako kažu –stvari postavio na svoje mesto – bilo je i onih koje je njegova izjava iznervirala.

Tako se na Fejsbuku oglasila i direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić.

Ona je uz citat Đurička napisala – Kakav odvratni elitizam. Ovakvi bi i jedan čovek jedan glas ukinuli. Čitanje Šekspira nije nikakva garancija za razumevanje aktuelnih dešavanja, ispravan stav o ljudskim pravima, vladavini prava, međunarodnim odnosima.

 Mene uvredi kad kažu šta imaju glumci da se mešaju u politiku? Pa nisam ja starleta sine moj, ja sam čitao Šekspira, čitao sam Dostojevskog, imam neki stav o životu. Imam puno pravo kao građanin da iznesem svoje mišljenje a to što sam glumac je prednost jer mediji pažljivije slušaju - rekao je slavni glumac Nikola Đuričko gostujući na televiziji N1.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Prema njegovom stavu, pravo da pričaju o politici imaju svi slobodni građani, kako glumci, tako i učitelji, omladinci i drugi.

– Čak i da imamo pogrešan stav, imamo pravo da pričamo a ne da nas neko ućutkuje! – smatra Đuričko i dodaje da je primetio da veliki broj njegovih kolega “utanji” glas kada pričaju o toj temi jer se boje prisluškivanja i kasnijih posledica.

– Ja neću da popuštam tom strahu kod sebe. Kao neko ko ima priliku da kaže nešto što je polupristojno i normalno-  zaključio je Đuričko.

 

 

(Telegraf.rs /Novaborba.co.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u