Društvo

NASILNIK IZA REŠETAKA Pijani otac u zatvoru, deca kod dede!

Objavljeno: 17.01.2017 | 15:19Izvor: Alo!

"Počeo je da viče na njih zašto su izašli i ko im je rekao da se sankaju. Na moje reči da sam im ja dozvolio on je nasrnuo i na mene", priča nasilnikov otac koji je pozvao policiju

Aleksandru Avdiću (32) iz Žitnog Potoka, koji je svog desetogodišnjeg sina u alkoholisanom stanju pretukao i nakon toga vezao za drvo ispred kuće, određen je pritvor do 30 dana, dok su deca ostala kod kuće i trenutno ih čuva deda Stanimir.

On kaže da je njegov sin u momentu kada ih je fizički i psihički maltretirao imao preko 2,5 promila alkohola u krvi.

Sve se dogodilo 13. januara kada se Aleksandar pijan vratio kući i zatekao decu kako se sankaju ispred kuće.

- Počeo je da viče na njih zašto su izašli i ko im je rekao da se sankaju. Na moje reči da sam im ja dozvolio on je nasrnuo i na mene. Rekao je da će nas sve pobiti i počeo da bije desetogodišnjeg Gabrijela. Uzeo je kanap i vezao ga za drvo - priča nasilnikov otac.

Deda Stanimir molio sina da ne bije decuDeda Stanimir molio sina da ne bije decu, Foto: Lj.M.

Kaže da je on nakon toga sa mlađim unukom ušao u kuću, dok je Aleksandar otišao, da bi se pridveče vratio u još alkoholisanijem stanju i ponovo počeo da preti.

- Mene je probudio i rekao da će da me zakolje ako se uspavam. Uplašio sam se i za sebe i za unučiće. Tada je još nekoliko puta udario Gabrijela i otišao da spava. Nisam više mogao da izdržim, pozvao sam policiju, koja je došla i uhapsila ga, a nas odvela kod lekara. Na sreću, niko nije imao ozbiljnije povrede - nastavlja priču deda, koji brine da mu unuke Gabrijela i osmogodišnjeg Filipa 
Centar za socijalni rad ne smesti u hraniteljske porodice.Pozvao je i dve ćerke koje su udate u Bojniku i Beogradu i imaju svoje porodice da dođu i da mu tokom nekoliko dana pomognu sa decom.

Mališani još pod stresom bojažljivo pričaju da ovo nije prvi put da ih otac bez ikakve potrebe maltretira kada se napije.

- Deda nas je pustio da se malo sankamo ispred kuće. Nismo mislili da će se otac toliko razbesneti kad nas vidi napolju. Mene je najpre udario nekoliko puta po glavi i leđima, a zatim me vezao za stablo ispred kuće. Na moju sreću, kanap kojim me je vezao bio je truo, pa sam nakon desetak minuta uspeo da se oslobodim - prepričava dečak stravične trenutke koje je preživeo.

Aleksandar je nakon što je vezao sina bez imalo griže savesti otišao u selo, a vratio se u večernjim satima, kada je ponovo počeo da viče na nedužnu decu i opet udario Gabrijela nekoliko puta, dok je na oca, koji je pokušao da zaštiti unuke, nasrnuo nožem.

Na njihovu sreću, bio je toliko pijan da je ubrzo zaspao.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u