Društvo

Napadnut povratnik (70) na Kosovu!

Objavljeno: 04.05.2015 | 23:28Izvor: Telegraf.rs

U selu Klinavac napadnut je Vuleta Vošić (70) srpski povratnik prilikom čega su mu ukradeni mobilni telefon i novac. Ministar za povratak i zajednice Dalibor Jeftić istakao je da je napad očigledna je posledica nekažnjavanja odgovornih za prethodne napade

U povratničkom selu Klinavac, u opštini Klina, na Kosovu i Metohiji napadnut je povratnik Vuleta Voštić (70) i tom prilikom mu je ukraden telefon i novac.

Ministar za povratak i zajednice Dalibor Jeftić je, reagujući nakon sinoćnjeg napada na Voštića, istakao da taj napad zabrinjava i da je očigledna posledica nekažnjavanja odgovornih za prethodne napade na povratnike u tom kraju.

– Napadi na povratnike i njihovu imovinu ne idu u korist nikome, jer svi mi težimo ka izgradnji međusobnog poverenja i društva koje će nesmetano ići napred – ocenio je Jevtić, osuđujući sinoćni napad.

Foto: Profimedia/Alamy

Foto: Profimedia/Alamy

On je naveo da napadi na povratnike i njihovu imovinu u Klini moraju prestati, jer samo na taj način može da se nesmetano radi na procesu povratka, a povratnike podstaći da se vraćaju na svoja imanja.

– Napadi će prestati kada se vinovnici tih napada budu pronašli i u skladu sa zakonom kaznili i zato još jednom apelujem da se počinioci ovog i predhodnih napada pronađu i adekvatno kazne. Pozivam nadležne institucije da zaštite povratnike, građane Kosova – istakao je Jeftić.

U selima opštine Klina u kojima žive povratnici, poslednjih dana desilo se nekoliko napada, navodi RTK 2.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u