Društvo

NAJPOZNATIJI SRPSKI ZATVORENIK PONOVO IZA REŠETAKA: Osuđen na šest meseci zbog pokušaja silovanja!

Objavljeno: 01.04.2015 | 20:46Izvor: Telegraf.rs

Vučko Manojlović će se ponovo naći u pritvoru. On je uhapšen i to samo sedam meseci nakon što je posle 33 godine provedene u zatvoru, pušten na slobodu

Vučko Manojlović (70) osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od šest meseci zbog seksualnog napada na svoju poznanicu LJ. M.

Kako se navodi u obrazloženju presude, Manojlović je 14. novembra 2013. godine u svojoj kući u Nišu pokušao da prinudi na seksualni odnos oštećenu čime je izvršio krivično delo nedozvoljenih polnih radnji.

Zbog toga je uhapšen i to samo sedam meseci nakon što je posle 33 godine provedene u zatvoru, pušten na slobodu zahvaljujući pomilovanju dobijenom od predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Manojlović kaže da je ponovo nevino osuđen te da je izjavio žalbu na presudu.

OPTUŽEN VUČKO MANOJLOVIĆ: Tužilac traži šest meseci zatvora

Foto: www.ni.os.jt.rs, Telegraf

Foto: www.ni.os.jt.rs, Telegraf

– Da nisam vernik odmah bi se ubio. Bolje smrt, nego povratak u zatvor. Svakog dana se Bogu molim da me uzme pre nego što me povedu nazad. U košmaru sam, panici. Neka sam proklet ako sam toj ženi išta nažao učinio – komentariše sudsku odluku najpoznatiji srpski osuđenik.

Vučko Manojlović je prvi put dospeo u zatvor baš zbog silovanja. On je osuđen na pet godina jer je 1978. godine prinudio na seksualni odnos S. G. iz okoline Leskovca.

VELEOBRT: Spremačica tvrdi da je Vučko Manojlović nije silovao! (FOTO)

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Tvrdio je da je nevin i da mu je silovanje namešteno. U nameri da to dokaže 1984. godine je kidnapovao zamenika tužioca i sudije koji su vodili postupak protiv njega.

Zamenika tužioca Dragomira Krstića usmrtio je mačetom, a zatim je aktivirao eksploziv u svojim kolima u kojem su bile sudije Bratislav Gavrilović i Mladen Janković ali su oni preživeli.

Manojlović je 1986. godine zbog toga osuđen na smrt, ali mu je najstroža kazna ukazom tadašnjeg predsednika Milana Milutinovića zamenjena zatvorom od 40 godina. Na slobodu je izašao februara 2013., kada je pomilovan.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u