Društvo

Muškarci, evo zašto vas žene varaju!

Objavljeno: 22.08.2014 | 15:23Izvor: Telegraf.rs

Naučnici konačno imaju odgovor na večno pitanje o tome iz kog se razloga pripadnice nežnijeg pola upuštaju u seks-afere van veze ili braka.

Dokazano: žene koje varaju traže strast i seks! Profesor Erik Anderson s engleskog Univerziteta Vinčester proučavao je hiljadu žena starih između 35 i 45 godina na jednom od vodećih internet portala za upoznavanje odraslih.

Pošto je pročitao sve njihove prepiske s potencijalnim ljubavnicima, Anderson je otkrio da je 67 odsto udatih žena tražilo više romantične strasti, odnosno seks, piše Hafington post. Pritom, nijedna nije želela da napusti supruga i većina je svoje muževe opisivala veoma pozitivno.

- Naši rezultati ne ukazuju na bračnu neravnotežu, nego seksualnu monotoniju koja je jednostavno društvena činjenica u dugotrajnim monogamnim vezama – objasnio je Anderson.

On je dodao da je taj problem predvidiv u vezama, jer što duže veza traje, to će više opadati kvalitet i učestalost seksualnih odnosa para, što je posledica činjenice da se naviknemo na isto telo koje dosadi.

- Naravno, treba istaći da ovaj uzorak nije reprezentativan obzirom da su u istraživanju učestvovale samo žene koje partnere traže onlajn, ali svejedno, reč je o zanimljivom šablonu – ističe prof. Bil Doerti sa Univerziteta Minesota.

On je, takođe, objasnio da te žene žele strast, a ne razvod, da su tražile odvojen seksualni život da bi se osećale željenim i privlačnim, ali da je to ipak pokazatelj dubljih emotivnih problema u braku. Doerti je ukazao da seks nije jedino merilo strasti, navodeći da je istraživanje iz 2011. godine pokazalo da povećavanje znakova nežnosti kao što su poljupci, maženje i dodirivanje, može da podstakne veće seksualno zadovoljstvo u braku.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u