Društvo

MONSTRUM PROMENIO ISKAZ U SUDNICI: Rajković sad tvrdi da nije ubio malu Anđu, MAJCI deteta POZLILO

Objavljeno: 20.02.2017 | 13:21Izvor: Kurir

U Višem sudu u Zaječaru održano je pripremno suđenje Vladici Rajkoviću (28) iz sela Vratarnica, koga tužilaštvo tereti za tri krivična dela, i to teško ubistvo i silovanje Anđelije Stefanović (3) i za ubistvo Dragane Stanković (47).

Majka ubijenig deteta, Danijela, tresla se pre ulaska u sudnicu i pozlilo joj je kada je videla Vladicu.

Osumnjičeni je pred sudom priznao ubistvo Dragane Stanković, ali je izjavio da nije ni silovao, niti ubio trogodišnju Anđeliju.

foto: D.I.foto: D.I.

- Promenio je iskaz, jer je prvobitno sve optužbe vezane za Anđeliju priznao. Sada je izjavio da to nije učinio, a da je tada priznao jer su ga u policiji tukli. Obdukcijski nalaz, biološki dokazi, kao i sve analize jasno govore da je kriv po svim optužbama. Tražićemo najstrožu kaznu propisanu zakonom, a to je 40 godina zatvora. Nesumnjivo je da je kriv.

U sudnici je bio smiren, hladan, kao da ništa loše nije uradio. A videla sam fotografije unakaženog tela... – kazala je Maja Atanasković, advokat iz Beograda, koju je angažovala Fondacija ’’Tijana Jurić’’ da zastupa porodicu ubijene devojčice.

Anđelijina majka Danijela Stefanović u sud.

foto: Kurirfoto: Kurir

Celo telo majke Danijele se treslo pre ulaska u sudnicu. Volela bi, kaže, da ne mora ponovo da vidi ubicu mezimice.

- Sanjam je često. Igramo se u dvorištu, sanjam da je oblačim, šetam, da spava sa mnom u krevetu. Onda se probudim, vidim da nje nema i plačem, plačem... Uteha mi je samo njena slika koju satima posmatram. Želim da kod nas postoji smrtna kazna i da ovog mučitelja i monstruma ubiju! – kaže neutešna majka.

Sledeće ročište zakazano je za mart. Osumnjičenog Vladicu, koji je iz policijske marice izašao pognute glave, zastupa advokat po službenoj dužnosti. Krenula sam da ga pljunem u lice, sprečila me policija

Majka Danijela kaže da joj je pozlilo kada je videla Vladicu, da ju je preplavio bes, da joj se zamutilo pred očima.

- Krenula sam, uopšte ne razmišljajući, ka njemu. Htela sam da ga pljunem u lice, toliko mi se gadio. Ali, uhvatio me neko ispod ruke i lagano zaustavio. Posle sam videla da je to bio policajac... – neutešna je Danijela.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u