Društvo

MIŠKOVIĆ ĆE MORATI NA SASLUŠANJE ZBOG DIVLJANJA U CENTRU BEOGRADA: Tajkun će biti pozvan u policiju jer je posle sudara pobegao sa mesta nesreće!

Objavljeno: 28.05.2017 | 19:32Izvor: medio.rs

Vozač gazde Delte Miroslava Miškovića u Nemanjinoj ulici ispred Vlade Srbije izazvao udes... Potom se, po Miškovićevom naređenju, udaljio sa mesta nesreće!?!

Vozač gazde "Delte" Miroslava Miškovića, tajkuna koji je prvostepeno osuđen na pet godina robije zbog milionske utaje poreza, izazvao je petak u 12.45 udes u centru Beograda i odmah potom, po naređenju svog šefa, pobegao sa lica mesta.

Miškovićev vozač je na raskrsnici Nemanjine i Kneza Miloša, tačno ispred Vlade Srbije, automobilom BMW 7 nepropisno izvodio polukružno okretanje i tom prilikom udario u tramvaj "španac" na liniji broj 12.

Prilikom sudara u tramvaju je povređena osmogodišnja devojčica, koja je glavom udarila u šipku.Da skandal bude veći, Mišković je odmah posle nesreće naredio vozaču da napusti mesto sudara. Tajkun će zbog toga narednih dana biti pozvan na saslušanje u policiju.

Kamere sve snimile

Prema rečima naših izvora iz MUP, mesto nezgode je pokriveno kamerama, pa će se okolnosti slučaja brzo rasvetliti.

Vozač sivog BMW 7 sa zatamnjenim staklima hteo je da pokupi Miškovića koji je upravo izlazio iz Apelacionog suda sa ročišta koje je počelo u 10 sati. Automobil se kretao Nemanjinom ulicom, od glavne Železničke stanice ka Slaviji. Kod zgrade Vlade Srbije, na raskrsnici sa Kneza Miloša, nepropisno je uradio polukružno skretanje, "isekao" tramvaj na liniji 12 i svojim zadnjim delom udario u prednji deo španca. Odmah posle nesreće vozač je zastao i uključio sva četiri žmigavca, ali Mišković je ušao u auto i bahato naredio vozaču da doda gas... - prenosi Informerov sagovornik iz Saobraćajne policije.

Očevici svedoče da se tajkun vozaču obratio rečima: Vozi, vozi, žurim na suđenje! Vratićeš se posle... Ostaje, međutim, pitanje na koje je to suđenje Mišković žurio ako mu se ročište u apelaciji upravo bilo završilo?!?Kako saznajemo, u nezgodi je povređena osmogodišnja devojčica koja se sa majkom nalazila u tramvaju.

Ona je zadobila lakše povrede glave jer je u trenutku kada je tramvaj naglo zakočio udarila u šipku za koju se držala. Samo pukom srećom nije bilo težih povreda jer je vozač tramvaja uspeo na vreme da uspori. Putnici su ostali šokirani bezobrazlukom vozača BMW... - prenosi naš sagovornik.

Informeru je u policiji potvrđeno da je saobraćajna nezgoda evidentirana, ali nisu želeli da daju više detalja.Na drugoj strani, pokušali smo da dobijemo komentar iz "Delte", gde nam je iz službe za odnose s javnošću poručeno da su pitanja prosleđena kabinetu. Odgovor nismo dobili.

Loša procena

Profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić kaže da je Miškovićev vozač morao da propusti tramvaj.

Očigledno je loše procenio da ima prostora da prođe ispred tramvaja. Tu je polukružno okretanje strogo zabranjeno... U svakom slučaja, ukoliko je policija izašla na uviđaj, ceo slučaj će završiti na sudu. Tamo će se videti ko je kriv... - zaključuje Vujanić.

NIJE MU PRVI PUT! I 2014. bežao posle sudara

Podsetimo, ovo nije prvi put da je gazda "Delte" izazvao saobraćajnu nezgodu i pobegao. Kako je Informer pisao, on je juna 2014. godine u Ulici Milentija Popovića svojim džipom BMW X6 M udario u autobus "Jugoprevoz" iz Velike Plane, nakon čega se brzo odvezao i sakrio automobil u garaži svoje kuće na Dedinju.
Na saslušanju u policiji priznao je krivicu, a pravdao se time da je napravljena manja šteta, zbog čega je napustio mesto nesreće.

INFORMER.RS

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u