Društvo

MASONI VLADAJU SRBIJOM: Šokiraće vas za koje sve SRPSKE LIDERE kruže priče da su i članovi NAJJAČE LOŽE NA SVETU!

Objavljeno: 04.08.2015 | 07:43Izvor: Telegraf.rs

Sprega između političara i organizacija koje imaju epitet "mističnog" nije labava, naprotiv. Moć se uvek vezuje i za nešto tajno, zatvoreno, te tako i političari, kao nosioci moći, su (ne)retko članovi tih grupa

Kada čujemo reč “mason” prva asocijacija koju imamo je, da se radi o nečemu mističnom, tajnom, nedostupnom… Nekada, pre dvadesetak godina, možda je to i bilo tako, ali danas masoni imaju svoje sajtove, sve je jasno, ko su, šta su, koja je njihova misija, makar je to tako na prvi pogled. Telegraf.rs vam predstavlja listu srpskih političara za koje se priča ili je dokazano da su MASONI!

Srbi i dalje veruju da masoni imaju uticaj na raznorazne, pre svih političke događaje, na promene u svetskom poretku, političkom i ekonomskom pre svih. Što potvrđuje i učešće politčara u ovim grupama, jer kada pogledamo imena državnika, funkcionera o kojima se šuška da pripadaju masonskoj grupi, nisu oni pristupili toj loži tek tako.

Vratićemo se u daleku prošlost, jer nisu samo ovi moderni političari potencijalni masoni, već su to bili i neki davnašnji vladari. Jedan od njih bio je knez Mihailo Obrenović. On je iniciran u masoneriju u Nemačkoj, kada je imao 26 godina. Mihailo je od svih članova dinastije, imao najbolje razvijene veze sa tajni društvima širom Evrope, a s obzirom da ga je interesovala i ezoterija, odnosno mistika, ne čudi što se Mihailo priključio masonskoj loži.

Naravno, kada govorimo o moćnim državnicima, Josip Broz Tito je neizbežan u priči o masonima. Naime, Broz je navodno bio član tajne organizacije poznate kao “Slobodni zidari” ili Masoni, i to kao član zagrebačke masonske lože  „Maksimilijan Vrhovec“, a njegova masonska „braća“ su mu u štampi davali neviđeni publicitet tokom „bombaškog procesa“, kada je pred sudom Kraljevine Jugoslavije neočekivano priznao da je član KPJ.

Zagovarači ove teoriji kažu, da u prilog Titovoj masonskoj karijeri ide i to što se 1941. godine uselio u jednoj vili na Dedinju, koja je pripadala, gle čuda, Vladimiru Ribnikaru, jevreju, masonu i vlasniku lista „Politika“.

U modernijoj političkoj srpskoj istoriji, pominju se neka zanimljiva imena, političara koji su i masoni ili su bili u toj organizaciji.

Ranije su mediji pisali da su bivši ministri Goran Svilanović, Vuk Drašković i Dušan Mihajlović bili članovi masonskih loža, ali da su ih napustili. Predsednik SPO Vuk Drašković, 1999. godine je, navodno, u Grčkoj primljen u Savez slobodnih zidara. Nekadašnji minstar vera Vojislav Milovanović prema tim natpisima beogradskih medija bio je u Velikoj regularnoj loži Jugoslavije.

U grupu “slobodnih zidara”, taj naziv je upotrebio vođa radikala Vojislav Šešelj bili su navodno, prema tvrdnjama lidera radikala: Slobodan Vuksanović, Dragoljub Mićunović, ali i Branislav Lečić (nekadašnji ministar kulture).

Ubijeni premijer Srbije Zoran Đinđić, takođe je, kako tvrde teoretičari zavera bio u nekim organizacijama ovog tipa, ali na srednjem nivou, a kako kažu “stručnjaci”, nije shvatio njihov karakter i sopstvenu poziciju u njima, pa ih je napustio.

O saradnji masona sa politčarima, i obrnuto, se ne priča puno, ali poznato je da na skupovima masona, kako onim zvaničnim, tako i onim nezvaničnim, svoje mesto i pozivnicu imaju i pojedini političari. Ništa to ne treba da čudi, jer vse je stvar prestiža, ali i marketinga ako je pedigre dobar.

Izvor: Večernje novosti


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u