Društvo

Malinari prevareni, kažu da im osiguranja nisu ništa isplatila!

Objavljeno: 21.05.2015 | 14:19Izvor: Telegraf.rs

Mnogi seljaci se plaše da pravnici mogu da dokažu čak i to da malina može da se rodi i bez stabla i da neće dobiti očekivanu nadoknadu štete, kažu u Udruženju malinara Vilamet

Iako državni funkcioneri i dalje tvrdoglavo tvrde da je osiguranje najpouzdaniji način zaštite malinjaka, malinari su prevareni od strane agenata većine osiguravajućih društava što potvrđuje i Stojan Ocokoljić, član UO Udruženja malinara Vilamet.

I ovog puta malinarima su pojedina osiguravajuća društva poturila ugovore kojima se osigurava plod, a ne i stabla maline, te nema ništa od naplate štete od grada koji je pre nekoliko dana opustošio malinjake u ivanjičkom i ariljskom kraju.

Foto: agropartner.rs

Foto: agropartner.rs

– Neka osiguravajuća društva se sad pozivaju na klauzulu iz ugovora po kojoj je osiguran rod, a ne stablo koje će da donese rod i to je klauzula na koju većina seljaka zbog neukosti ili zbog slepog poverenja u agente nije ni obratila pažnju prilikom potpisivanja ugovora. Mnogi seljaci se plaše da pravnici mogu da dokažu čak i to da malina može da se rodi i bez stabla i da neće dobiti očekivanu nadoknadu štete – ističe Ocokoljić.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u