Društvo

MAJKA UBIJENE DEVOJČICE IZ SUBOTICE TVRDI: Moju Milicu i Jelenu Marjanović je UBIO ISTI ČOVEK!

Objavljeno: 26.09.2016 | 10:03Izvor: medio.rs

Svetlana Simendić, majka Milice Barašin (16), kojoj je pre šest godine ubica presekao vrat u Subotici, kaže da je ista osoba u Borči ubila pevačicu Jelenu Marjanović

Verujem da je ubica moje ćerke Milice isti onaj koji je ubio i Jelenu Marjanović u Borči. Pomno pratim dešavanja oko ubijene pevačice i uvek se obradujem kada čujem da je policija na tragu ubici. Teško mi je kada znam da i danas taj zločinac šeta slobodno i gleda naše patnje.

Ovako za Informer započinje priču Svetlana Simendić, majka Milice Barašin (16), kojoj je 7. oktobra 2010. godine ubica presekao vrat kraj pruge u subotičkom naselju Zorka.

- Nikada se neću pomiriti sa tim da onaj ko je pre šest godina svirepo zaklao moje dete i dalje šeta slobodan. Verujem da Milica nije bila njegova prva, a ni poslednja žrtva. Boli me ćutanje onih koji su već morali da ga pronađu - kaže Svetlana.Svetlana ističe da u životu ima samo jednu želju - da ubica njene ćerke bude pronađen! Svetlana navodi da je prvo mislila da je ubica Tijane Jurić iz Subotice, koja je 2014. godine ubijena u Bajmoku, skrivio i smrt njene ćerke Milice.

- Ipak, kada je uhapšen kasapin iz Surčina Dragan Đurić pokazalo se da on nema veze sa tim. Pogrešila sam, ali sam ubeđena da je osoba koja je ubila Jelenu Marjanović ista koja je i Milici donela smrt. Iako njih dve nisu ubijene na isti način, mislim da je u pitanju isti ubica, jer se vrlo vešto skriva - kaže Svetlana.

Mnoge noći, kako ona kaže, provela je na kapiji prateći ko se gde parkira, postoji li nešto sumnjivo, kako bi doprinela istrazi.

- Rekli su mi da, ukoliko primetim bilo šta sumnjivo, javim policiji. Beležila sam registarske oznake, pitala ljude zašto stoje u blizini moje kuće, bukvalno sam stražarila. Bila sam ljuta, povređena i ponižena kada sam shvatila da od toga nema nikakve koristi - seća se ona.

Danas se u kući Simendića, gde žive Svetlana i njena majka Slobodanka, gde god pogled pada nalaze uredno uokvirene Miličine slike.

- Često sanjam Milicu, u snu je dozivam mobilnim telefonom, ona se ne javlja, nedostupna je. Kao da ni ona nema mira. Najteže je što je nemam, nedostaju mi njeni koraci po kući, često zamišljam kako bi sada već završila školu, možda bi se i udala, rodila mi unuke. Pusta je kuća bez nje - priča Svetlana.

Svetlana kaže da planira da ovih dana ponovo ode u tužilaštvo i da proveri da li ima novosti o slučaju njene ćerke, a takođe će posetiti i novog načelnika MUP-a u Subotici.

- U ovim institucijama došli su neki novi ljudi, a to mi daje nadu da će oni učiniti nešto više i da će otkriti i kazniti ubicu. Godinama me niko nije kontaktirao, niti sam ja išla da pitam da li ima nekih novosti. Pre dve godine bila sam kod ministra Nebojše Stefanovića, gde mi je rečeno da je problem što ne postoji nikakav motiv, ali da istraga i dalje traje i da neće stati dok ubica ne bude otkriven - kaže neutešna majka.

Komšinica videla ubicu

Informer

Komšinica porodice Simendić, te kobne noći pre šeste godina, na svega stotinak metara od kuće videla je muškarca sa kapuljačom na glavi koji je uz sebe zagrljenu stiskao devojčicu.
- Sećam se te noći, vraćala sam se s posla i videla muškarca sa kapuljačom koji, činilo mi se, zagrljenu stiska Milicu koja plače. Kad sam stigla kući, osetila sam čudan nemir i rekla suprugu da moram da se vratim jer mi se čini da će to dete da nastrada - izjavila je policiji ta komšinica.
Ona je dodala da je u povratku videla momka s kapuljačom na glavi, ali mu nije videla lice.
- Sutradan sam čula da se tragedija dogodila i jedva sam se oporavila od tog šoka - ispričala je ta žena.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u