Društvo

LUDAČKA ISPOVEST Selfi čedomorka za Kurir: Okačila sam sliku svoje mrtve bebe zbog uspomene!

Objavljeno: 10.10.2015 | 08:02Izvor: Kurir

Stavila sam fotografiju na Fejsbuk jer to je bilo moje dete. Nisam, nažalost, mogla da slikam njegove prve korake jer ih neće ni imati, kaže za Kurir Mirjana Miklejić (46) iz sela Busur

PETROVAC NA MLAVI - Prvi put sam se našla u takvoj situaciji, nisam ja kriva, moje dete se rodilo mrtvo, kaže u ispovesti za Kurir Mirjana Miklejić (46) iz sela Busur kod Petrovca na Mlavi, za koju se pročulo nakon što je fotografiju svoje mrtve bebe okačila na Fejsbuk.

Mirjana je uhapšena kad je u javnosti osvanula užasna fotografija, nakon čega je prozvana „selfi čedomorkom“. Osumnjičena je da je usmrtila dete pri porođaju i zakopala ga u dvorištu, ali nakon mesec dana boravka u pritvoru puštena je na slobodu. S Mirjanom smo razgovarali u njenoj kući u selu Busur.

Probudili je bolovi

- Bila sam u sedmom mesecu trudnoće. Krila sam da sam u drugom stanju jer je dete začeto sa čovekom koji već živi u vanbračnoj zajednici i ima tri ćerke. Iz istog razloga nisam želela ni da idem kod lekara, niti sam svojoj majci rekla da sam trudna. Svoju trudnoću sam krila govoreći da sam se ugojila - kaže Miklejićeva.

Ona navodi da je 21. juna imala spontani pobačaj.
- U toku noći počeo je da me boli stomak. Bolovi su bili toliko jaki da nisam znala šta ću. Telefonom sam zvala lekara koji je moju majku lečio od raka, ali nije se javljao. Poslala sam mu i poruku, na koju nije odgovorio. U jednom trenutku krenula sam ka kupatilu i osetila da mi je pukao vodenjak - priseća se Mirjana.

U dvorištu pokopali leš deteta... Mirjanina kuća u selu BusurU dvorištu pokopali leš deteta... Mirjanina kuća u selu Busur


Kako kaže, shvatila je da je počela da se porađa, pa je pozvala rođaka da ode po njenu majku.
- Njima je trebalo dobrih pola sata da stignu. Za to vreme, zbog muke i bolova, iz kupatila sam krenula na izlazna vrata kuće. Kad sam stigla, osetila sam da dete izlazi i dočekala ga rukama da ne padne nasred hodnika. Prihvatila sam bebu i kroz glavu mi je prošlo da moram da presečem pupčanu vrpcu. Dete je bilo modro, videla sam da je dečak, ali nije disao, ništa se nije dešavalo. Nekako sam došla do kreveta, uzela makaze i presekla vrpcu - opisala je Mirjana svoj porođaj.

Ona kaže da je počela da drma bebu, očekujući da će svakog trenutka zaplakati.
- Lupkala sam ga po leđima u nadi da će početi da diše. Međutim, iz mog dečkića ni glasa. Bilo mi je užasno teško. Volela sam to dete i jedva čekala da ga rodim - kaže naša sagovornica.

Prema njenim rečima, ubrzo je stigla njena majka Javorka, ali ni ona ništa nije mogla da uradi.
- Niko ne zna kako mi je bilo u tom trenutku. Mami sam rekla da treba da ga sahranimo, a pre toga sam ga slikala jer je, bez obzira na sve, to bilo moje dete. Znala sam da će ta fotografija biti jedina uspomena na njega - kaže Miklejićeva.

U dvorištu pokopali leš deteta... Mirjanina kuća u selu BusurU dvorištu pokopali leš deteta... Mirjanina kuća u selu Busur


Saslušani svi svedoci

Ona ističe da je nakon dva meseca odlučila da fotografiju postavi na Fejsbuk.
- Stavila sam je zato što je to bilo moje dete. Nisam, nažalost, mogla da slikam njegove prve korake, jer ih neće ni imati. Iznad fotografije napisala sam i poruku iz koje su žene i devojke mogle da izvuku pouku - da ne treba da kriju trudnoću i da treba da idu kod lekara - kaže Mirjana, koja iz dva braka ima četvoro dece.

Inače, u dosadašnjem toku istrage saslušani su svi svedoci i obavljeni obdukcija i veštačenje. Nakon što se obave uporedna veštačenja, protiv osumnjičene će biti podignuta optužnica ili će prijava protiv nje biti odbačena.

 

Prekinuo kontakt
OTAC DETETA ODBIO DA DOĐE

Mirjana navodi da je o porođaju obavestila i oca deteta.
- Zvala sam ga da dođe da ga vidi, jer to je ipak bilo naše dete. Međutim, on nije želeo da dođe. Rekao mi je: „Ne mogu da ga vidim mrtvog“, i to me je još više zabolelo - kaže Mirjana. Ona dodaje da joj je u pritvoru bilo mnogo teško jer je bila daleko od dece, ali napominje da su svi bili ljubazni prema njoj jer su shvatili da nije majka monstrum.

Teško joj pale osude
I OCA SMO SAHRANILI U DVORIŠTU

Mirjana kaže da je nakon objavljivanja fotografije za nju počela druga noćna mora.
- Ljudi su me osuđivali, a zapravo nisu znali šta se desilo. Krive me što sam slikala mrtvo dete i što ga je moja majka sahranila u dvorištu. Ali i oca smo sahranili u dvorištu, to nije ništa neobično - kaže Miklejićeva.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u