Društvo

LJUDINA MILOŠ BIKOVIĆ POSETIO DECU OBOLELU OD RAKA: Kad porastem, biću glumica, kaže Aleksandra (14) dok igra fudbal s glumcem

Objavljeno: 29.08.2016 | 12:14Izvor: Telegraf.rs

- Mi se mnogo obradujemo kada nas posećuju glumci. Oni su naši heroji. Ja kada porastem želim da budem glumica - rekla je Aleksandra koja je završila sa terapijom

Glumac Miloš Biković i član Gradskog veća Dragomir Petronijević, zajedno sa Ivanom Zekavicom, direktorom kompanije Festo, obišli su danas Institut za onkologiju i radiologiju Srbije.

Direktor Instituta, Radan Džodžić, se zahvalio na donaciji koja je pre dve godine stigla u Institut, od tog novca su renovirani pod, kupljeni novi kreveti, a kao sledeću investiciju su naveli klimu u liftu, koja je neophodna i koja bi mnogo značila odeljenju.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

– Mi se mnogo obradujemo kada nas posećuju glumci. Oni su naši heroji. Ja kada porastem želim da budem glumica. Zbog njega sam i došla da igram fudbal ovde – kaže devojčica Aleksandra koja je završila terapiju i koja će sada igrati fudbal sa Milošem.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Naš poznati glumac je istakao da je došao da se druži sa decom i da podigne svest javnosti o donacijama koje su potrebne Institutu.

Dragomir Petronijević je rekao da već dve godine sarađuju sa Institutom i da se stanje od tad dosta popravilo. Danas su napravili dogovor o budućim donacijama koje planiraju da realizuju u narednim mesecima.

– Prvi put smo se povezali kada su bili potrebni paketići i tada su predstavnici Grada Beograda došli sa kompanijom Festo i shvatili da treba cešće da dolazimo. Isti takav odnos imamo sa Prihvatilistem za decu bez roditeljskog staranja. Ovde svi dolaze kada je Nova godina, neki bitan dan, mi dolazimo i kada je neki sasvim obican dan. Deca su ovaj put izrazila želju da upoznaju Miloša Bikovića i mi smo im to omogućili – rekao je Petronijević, ističuci da su prošli put sa decom igrali šah, a danas fudbal na konzoli.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Glumac Miloš Biković je i ranije učestvovao u humanitarnim akcijama za decu, ali je danas prvi put na Institutu za onkologiju gde je iskoristio priliku da svojim prisustvom pokaže ljduima da je mališanima koji borave na ovom Institutu potrebna pomoć:

– Za mene je ovo prilika da pozovem ljude da obrate pažnju na one kojima je ta pažnja potrebna. Važno je da čovek nauči da iz toga što se dešava ljudima oko njega, ne prolazi mimo toga, već da svi zajednički podnesemo sve trenutke, jr se sreća tako umnožava,a  teški trenuci se olakšavaju  -rekao je Biković za Telegraf.

 

 

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u