Društvo

LEKARI SE BORE ZA NJEN ŽIVOT Kamere snimile napadača na Kristinu

Objavljeno: 28.05.2017 | 09:01Izvor: Alo!

Kristina Kaplanović (19) iz mesta Vilovi kod Nove Varoši, koja je ranjena u četvrtak prilikom pokušaja pljačke benzinske pumpe, u kritičnom je stanju i lekari Urgentnog centra se bore za njen život.

- Pošto je Kristina ranjena u glavu, njeno stanje bilo je toliko teško da su lekari Hitne pomoći morali da je reanimiraju na licu mesta i da je održavaju u životu do prijema u bolnicu. Oni su bukvalno u poslednjem trenutku stigli u Urgentni centar, gde je Kristina odmah prikačena na aparate, koji je i sada održavaju u životu - kaže za „Alo!” izvor blizak istrazi.

Istovremeno sa borbom lekara za život te devojke, inspektori beogradske policije intenzivno tragaju za razbojnikom koji ju je ranio. Do sada su izjave o tom slučaju već dale njene kolege, zaposlene u toj NIS-ovoj pumpi, na Mokroluškom brdu, gde se tragedija dogodila.

Pumpa u kojoj se desio brutalni napad pljačkašaPumpa u kojoj se desio brutalni napad pljačkaša, Foto: Dobrivoje Katanić

- Njene kolege su do detalja opisale napadača. Skrenule su posebnu pažnju na njegov akcenat, kao i na fizički opis. Inspektori su pregledali i snimke bezbednosnih kamera sa te pumpe od te večeri, ali i prethodnih dana, kako bi se utvrdilo da li je razbojnik i ranije dolazio na pumpu i pratio ponašanje zaposlenih - priča sagovornik „Alo!”.

Prema njegovim rečima, policija je nakon prikupljenih neophodnih informacija počela da češlja teren.

- Do sada su saslušani meštani koji žive u blizini pumpe da bi se utvrdilo da li im je napadač, koji je ranio devojku pri pokušaju pljačke, poznat. Već postoje indicije da je samo pitanje trenutka kada će osumnjičeni biti pronađen i uhapšen. Na osnovu svih tragova, ali i operativnih saznanja, veruje se da istraga ide u dobrom pravcu, odnosno da su na tragu osumnjičenog. Daljom istragom biće utvrđeno da li je razbojnik namerno pucao Kristini u glavu ili je u pitanju, kako se pretpostavlja, splet nesrećnih okolnosti - navodi naš izvor.

Kako saznajemo, Kristina je pre šest meseci iz rodne Nove Varoši došla u Beograd da studira. Ona se smestila kod tetke u Vinči i zaposlila u NIS-u kao kasirka. U međuvremenu, upoznala je dečka I. D., koji takođe radi u toj firmi. Rodila se velika ljubav. Kristinini poznanici rekli su nam da je njen dečko posle velike tragedije u veoma lošem stanju i da svakodnevno odlazi u Urgentni centar da se raspita o stanju svoje devojke.

- Njemu je pozlilo kada je saznao da mu je devojka ranjena. Od tog trenutka ne spava od brige za njom i konstatno je na vezi sa bolnicom i inspektorima - rekla nam je jedna od Kristininih poznanica.

Nesrećna devojka ranjena je pre tri dana prilikom pokušaja pljačke pumpe. Razbojnik je izašao iz šumice koja se nalazi iza pumpe, uperio pištolj u nju i dvojicu njenih kolega. Bili su na pauzi i stajali su ispred vrata objekta.

Pljačkaš im je naredio: „Uđite svi unutra, da mi date pare!” Potom je uperio pištolj u njih i gurnuo jednog od radnika. Baš u tom trenutku, njegov repetirani pištolj iznenada je opalio i Kristinu pogodio direktno u glavu.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u