Društvo

Leka u Srbiji nema, a sat otkucava: Nikola Krsmanović ima samo 27 godina i vodi bitku za život

Objavljeno: 28.05.2016 | 18:46Izvor: 24sata.rs

Nikola Krsmanović (27) iz Markovca kod Mladenovca vodi bitku za život, a kako bi on odneo pobedu u ovoj surovoj borbi, potrebno je da sakupi 165.000 eura.

Ovom mladom čoveku je nedavno dijagnostifikovana leukemija. Da bi ozdravio potrebno mu je presađivanje koštane srži - matičnih ćelija u nemačkoj bolnici "Sankt Franciskus" u Flensburgu.

 - Nikola je oduvek bio aktivan. Trenirao je odbojku, pomagao roditeljima u poljoprivrednim poslovima, živeo kao i svaka druga mlada osoba - kaže za "24 sata" Nikolina drugarica Tijana.

Pre dve godine Nikola je povredio koleno i tada je ustanovljeno da ima manjak leukocita u njegovom organizmu, ali lekari to nisu videli kao ozbiljan problem.

- U februaru ove godine mu se stanje naglo pogoršalo. Mesecima je bio u bolnici na hemoterapiji, ali to mu nije ništa pomoglo. Čak je probao i neke alternativne metode, ali ništa se nije promenilo. Samo je bilo gore i gore. Leka u Srbiji nema, a sat polako otkucava. Pre dve nedelje je izašao iz bolnice i tim lekara je odlučio da Nikola mora hitno da ide na presađivanje koštane srži i to za maksimum 10, 15 dana. Ali, u svemu tome su problem finansije. Troškovi ovog medicinskog tretmana iznose 165.000 eura, a njegova porodica nije u mogućnosti da isfinansira sama. Zato se okupio tim Nikolinih drugara i počeli smo da tražimo pomoć na sve strane kako bismo mu pomogli da ipak on bude pobednik  - objašnjava Tijana.

Nikola KrsmanovićNikola Krsmanović, Foto: Privatna arhiva/N.K.

Nikola danas jedva hoda, gotovo da ne može ni da priča. U Nemačku odlazi u ponedeljak, ali novac za dalje lečenje nema.

Za prikupljanje neophodnih novčanih sredstava otvoren je namenski žiro račun u "Halbank" na ime Nikolinog oca Dragoljuba Krsmanovića.

Broj računa je: 155 - 7110780274412 - 29

Donator u svakom momentu može da proveri u koju su svrhu iskorišćena novčana sredstva.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u