Društvo

LEGIJIN VOJNIK POKUŠAO BEKSTVO IZ ZATVORA: Otključao lisice i napao stražare! Usledila POTERA PO BEOGRADU!

Objavljeno: 15.07.2017 | 16:23Izvor: Kurir

Postupak Željko Simeunović iskoristio to što je iz jednog od najčuvanijih srpskih zatvora juče transportovan na suđenje u Viši sud u Beogradu, koji se nalazi u centru grada

BEOGRAD - Bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO) Željko Simeunović (41), kom se sudi za ubistvo rođenog brata ključnog svedoka ubistva Željka Ražnatovića Arkana, pokušao je juče da pobegne iz zatvora!

Kako Kurir saznaje, Simeunović je iskoristio to što je juče iz jednog od najbezbednijih srpskih zatvora, Nove Padinske skele, maricom transportovan do Višeg suda u Katanićevoj ulici. Prilikom izlaska iz marice, on je odgurnuo jednog stražara, udario drugog i potrčao ka ogradi, najverovatnije u nameri da pokuša da je preskoči!

Prisebnost stražara

- Zahvaljujući prisebnosti stražara koji su ga vodili i koji su u svakom momentu svesni činjenice da je reč o bivšem specijalcu, uhvaćen je i savladan u poslednjem momentu! I kada je oboren na zemlju, pokušao je da se otme. Desetak stražara se borilo sa njim, dok mu konačno lisice nisu stavljene i na noge, a potom je prebačen u pritvor - otkriva sagovornik Kurira upućen u filmski pokušaj bekstva bivšeg pripadnika „crvenih beretki“.

On otkriva da je Željko Simeunović, prema prvim informacijama, pažljivo planirao spektakularnu akciju, a ne isključuje se ni mogućnost da je imao saučesnike, koji su ga čekali negde u blizini Hrama Svetog Save u centru Beograda.

- Da mu bekstvo nije palo na pamet kada je transport krenuo, svedoči činjenica da je kod sebe imao originalne ključeve za lisice kojima je uspeo da otključa bukagije na nogama još dok je bio u marici. Najverovatnije je otključao i lisice na rukama, ali ih je ostavio da bi stvorio privid stražarima da ih ima. Čim su otvorili vrata marice ispred suda, on se dao u beg. Ključeve od lisica sakrio je u pakovanju labela za usne - otkriva on.

Odloženo suđenje

Simeunović, podsetimo, u Novoj Skeli služi kaznu za razbojništvo. Juče je trebalo da mu bude održano suđenje za ubistvo Dalibora Mateovića, rođenog brata Arkanovog telohranitelja Zvonka, ali je ono odloženo posle pokušaja bekstva.

Bez incidenata
Uzoran zatvorenik

Željko Simeunović, koji je juče pokušao da pobegne, prema rečima našeg sagovornika, dosad je bio uzoran zatvorenik koji nije pravio nikakve probleme.

- Mere bezbednosti za njega su i ranije bile pojačane, uvek ga je sprovodio veći broj zatvorskih stražara, a noge su mu, kao i ruke, uvek bile vezane - objašnjava sagovornik Kurira.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u