Društvo

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV VELJKA RAŽNATOVIĆA: Branio sam devojku i sebe!

Objavljeno: 23.04.2014 | 19:58Izvor: Kurir

Veljko nije nikoga udarao, niti šamarao, ali je bilo međusobnog odgurivanja. Veljko je samo hteo da zaštiti devojku i sebe, nikoga nije napadao, kaže njegov advokat Miša Petrovski

BEOGRAD - Protiv Veljka Ražnatovića biće podneta krivična prijava za nasilničko ponašanje jer je u utorak uveče pretukao Mihaila Jovanovića (17) u ulici Ljutice Bogdana.

Odluku o podizanju krivične prijave doneo je tužilac posle saslušanja od skoro puna dva sata. Odluka je doneta bez obzira što nije došao u pratnji staratelja, majke Svetlane Ražnatović.

Veljkov advokat Miša Petrovski, objasnio je da se navodni incident, nije se dogodio kako je ispričano.

- Protiv mog klijenta nije podneta nikakva prijava za nasilno ponašanje, nego je u policijsku stanicu došao kako bi dao izjavu o incidentu koji se dogodio ispred njegove kuće, objasnio je Petrovski.

- Prema njegovoj priči sve se dogodilo na ulici. Veljko je bio sa devojkom kada im je prišla grupa mladića koja je počela da se nepristojno ponaša i da ih vređa. Došlo je do verbalnog sukoba, a onda i do gužve. Veljko nije nikoga udarao, niti šamarao, ali je bilo međusobnog odgurivanja. Veljko je samo hteo da zaštiti devojku i sebe, nikoga nije napadao.

Prema priči advokata, sada su na potezu policija, odnosno tužilaštvo, koji će da oduče da li će doći do saslušanja očevidaca koji su sve posmatrali sa obližnjeg parkinga u Ljutice Bogdana i razdvojili Veljka i mladiće.

Podsetimo Veljko Ražnatović (17), sin Svetlane i Željka Ražnatovića Arkana, saslušan je danas u policijskoj stanici Savski venac zbog navodnog premlaćivanja maloletnog Mihaila Jovanović (17)  u Ulici Ljutice Bogdana 1.

Saslušanje je završeno oko 13 časova, a njemu je omogućeno da zbog velikog broja fotoreportera i novinarskih ekipa izađe na zadnji izlaz. On je posle saslušanja seo u džip i otišao.

Podsetimo Veljko Ražnatović je danas pre podne nešto pre 11 sati stigao saslušanju u policijskoj stanici Savski venac zbog navodnog premlaćivanja maloletnog Mihaila Jovanović (17)  u Ulici Ljutice Bogdana 1.

Njegovo saslušanje je započelo u 11 časova, a na salušanje Veljko Ražnatović je stigao sam u pratnji obezbeđenja, a u zgradi policije su se pojavili i drugi učesnici sukoba. On bi trebao da odgovori policajcima šta se dogodilo u utorak uveče ispred njegove kuće i da li je učestvovao u premlaćivanju Jovanovića.

Pretučeni Mihailo Jovanović u zgradi policije na Savskom Vencu pojavio se u 10 sati i on je policajcima ispričao kako je došlo do premlaćivanja.

Foto: Aleksandar Jovanović-Cile
Foto: Aleksandar Jovanović-Cile

Podsetimo maloletni Mihailo Jovanović (17) primljen je sinoć oko 23 sata u Urgentni centar sa tvrdnjom da ga je u Ulici Ljutice Bogdana 1 pretukao Veljko Ražnatović (17), sinSvetlane i Željka Ražnatovića Arkana.
- Bio sam s drugom na Dedinju, krenuli smo u grad. Kad smo prvi put prošli pored Cecine kuće, čuli smo Veljka kako viče: „Pi.ke, šta je, pi.kice“. Pogledao sam ka njegovom prozoru. Prošli smo i kad smo se vratili na stanicu, koja je ispred njihove kuće, Veljko je vikao gledajući u mene: „Šta gledaš, pi.kice, s.so jedna“. Potom je došao na stanicu i udario mi dva šamara. Krenuo sam da se branim i onda je došlo još nekoliko njih, verujem da su iz obezbeđenja, počeli su da me šutiraju uz obrazloženje: „Znaš li ti koga biješ“, gurnuli su me na frižider i nekom motkom su me udarali, najviše po glavi. Tukli su me i ostavili me da ležim na pločniku jer nisam mogao da se pomerim - rekao je dečak.

Prema njegovim rečima, u tuči je povrede zadobio i jedan njegov drug, ali ne zna šta se posle s njim dogodilo, a dvojica drugara otišla su da traže pomoć u obližnjem kafiću.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u