Društvo

KRIMI PRIČA GODINE Kako je otkriveno da je oteti mladić ustvari TRAŽENI PROFESIONALNI UBICA

Objavljeno: 24.05.2017 | 22:35Izvor: Blic

Pokušaj gotovo filmske otmice Gorana Cvijetića (41) doveo je do rasvetljavanja dva maltene zaboravljena zločina koja su potresla Novi Sad pre četiri i pet godina.

Cvijetić je uhapšen u utorak, dan nakon što su Božidar Bosnić (51) i Nenad Stević (39) pokušali da ga otmu u naselju Detelinara.

On se sada sumnjiči da je pokušao da ubije kontroverznog biznismena Nebojšu Tubića zvanog Žabac (57), na kog je 2012. godine pucano iz heklera dok je sedeo u bašti picerije „Aleksandar“ u Novom Sadu. Posle opaljenog rafala prema Tubiću, napadač se peške udaljio sa lica mesta.

Policija se digla i brzom akcijom sprečila otmicu Gorana Cvijetića
Foto: RAS SrbijaPolicija se digla i brzom akcijom sprečila otmicu Gorana Cvijetića

Žapca je pogodilo nekoliko metaka u glavu i pravim čudom je preživeo. Nakon pucnjave verovalo se da je ubistvo pokušao profesionalac.

Žabac, koji je povezivan i sa Darkom Šarićem i spominjan kao osoba koja se u Šarićevoj vili sastajala sa Miletom Jerkovićem i Jocom Amsterdamom, ostao je da sedi u kafiću dok je sa njega lila krv.

Goran Cvijetić osumnjičen je za bacanje bombe na automobil Bokan (levo) i pokušaj ubistva Žapca (desno)
Foto: RAS SrbijaGoran Cvijetić osumnjičen je za bacanje bombe na automobil Bokan (levo) i pokušaj ubistva Žapca (desno)

Cvijetić se, kako saznajemo, sumnjiči i za izazivanje opšte opasnosti pošto je policija istražujući otmicu uspela da ga identifikuje kao osobu koja je 2014. godine bacila ručnu bombu pod službeni automobil tada aktuelnog direktora JP „Urbanizam“ i lidera pokreta Dinara, Drina, Dunav Tomislava Bokana.

Foto: RAS Srbija

U napadu koji se desio u novosadskom naselju Grbavica, tom prilikom oštećeno je više automobila, a geleri od aktivirane bombe povredili su dvoje slučajnih prolaznika. Bokan u trenutku eksplozije nije bio u vozilu već na poslu.

Motivi jučerašnje otmice Cvijetića još nisu do kraja poznati.

Sumnja se da je povod za otmicu bila osveta za ubistvo Nenadove devojke Teodore
Foto: RAS SrbijaSumnja se da je povod za otmicu bila osveta za ubistvo Nenadove devojke Teodore

Prema jednoj teoriji, jučerašnji obračun je nastavak sukoba ljudi iz kriminalnog miljea. Dok je prema drugoj mogućoj teoriji reč o osveti za ubistvo devojke Teodore Kaćanski.

Ona je preminula nakon ranjavanja u Novom Sadu u novembru prošle godine.

Teodora je bila devojka Nenada Stevića, jednog od kidnapera, a na nju je pucano dok je preparkiravala automobil „rendž rover“ ispred zgrade u kojoj je živela sa Stevićem.

Na nju je, i dalje nepoznati napadač, ispalio pet hitaca, od kojih su je pogodila tri, a ona je podlegla povredama nekoliko dana kasnije. Verovalo se da ona nije bila prava meta napada, već da je neko hteo da ubije Stevića, ali nije znao da je Teodora preparkiravala automobil. Kasnija istraga pokazala je da je na nju pucano namerno i da je to bila poruka za Stevića.

Kako smo već pisali, Stević i Bosnić pokušali su na parkingu u novosadskom naselju Detelinara da otmu Cvijetića koji je u trenutku kada su ga zaskočili vikao da ga puste i da on nije kriv. Oni su u njega uperili pištolj, udarali ga, vezali, stavili u gepek „audija A6“ i odvezli van grada. Policija je blokirala Novi Sad i uhapsila otmičare na Mišeluku, dok su se kretali prema Sremskoj Kamenici i Fruškoj gori. Kako saznajemo, otmičari nisu policiji želeli da odaju razlog zbog čega su se nameračili na Cvijetića.

Bosnić i Stević pajtaši

Bosnić i Stević su, kako saznajemo, često zajedno. Obojica su odranije poznata policiji. Protiv Stevića podneto je desetak krivičnih prijava, a Bosnić je policiji poznat po krađama automobila. Policija ih je, kako saznajemo, kontrolisala i samo nekoliko dana pre ubistva Teodore. Tada je Stevićev automobil u kom je bio sa Bosnićem zaustavljen tokom policijske akcije „Čistač“. Ipak, kod njih nije nađeno ništa sumnjivo.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u