Društvo

KRENITE U VIRTUELNU ŠETNJU SRBIJOM: Stigao je Google Street View

Objavljeno: 24.07.2014 | 13:11Izvor: Telegraf.rs

Od sada ćemo moći da se virtualno šetamo Beogradom, Nišom i Novim Sadom, a internet gigant je najavio da će za tri do četiri meseca njihovi specijalni automobili obići blizu 70 gradova širom Srbije

Iako je Google još 10. jula zvanično predstavio svoj Google Street servis za Srbiju, tek od danas korisnici mogu da počnu sa njegovim korišćenjem. Od sada ćemo moći da se virtualno šetamo Beogradom, Nišom i Novim Sadom, a internet gigant je najavio da će za tri do četiri meseca njihovi specijalni automobili obići blizu 70 gradova širom Srbije.

Google Street View je moguće koristiti na računaru, ali  i na pametnim telefonima i tabletima. Sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na ovaj link, zumirate na Beograd, Novi Sad, ili Niš, i prevučete žutog čovečuljka iz donjeg desnog ugla na ulicu kako bi započeli svoju virtuelnu šetnju.

Printscreen: google.rs

Printscreen: google.rs

Specijalno Google vozilo koje je opremljeno 3D kamerama i velikim brojem senzora, prvi put je u Beogradu primećeno u oktobru prošle godine.

Printscreen: google.rs

Printscreen: google.rs

Ukoliko sebe primetite na nekoj od fotografija, a ne želite da se vidite, u donjem desnom uglu možete kliknuti na “Prijavi problem” kako bi vas Google dodatno zamaglio. Kako je navedeno na zvaničnoj stranici, korisnici mogu da traže, pored zamućivanja lica i registarskih tablica, i blurovanje kompletnog automobila i kuće.

Printscreen: google.rs

Printscreen: google.rs

Zahvaljujući ovoj opciji, korisnici će moći da pogledaju kako izgleda restoran u koji idu, da planiraju putovanje, ugovaraju mesta za sastanak, ili da olakšaju sebi pisanje domaćeg zadatka iz geografije. Oni koji traže da kupe ili iznajme kuću mogu da uštede vreme tako što će unapred pogledati objekte i njihovu okolinu, ili tako što će tačno odrediti putanju kojom treba da stignu na određenu adresu.

Kako izgleda Street View u Srbiji možete pogledati ovde.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u