Društvo

KREĆE ISTRAGA O SEKS SKANDALU U SAOBRAĆAJNOJ ŠKOLI: Policija saslušava autorku knjige koja je uzdrmala Srbiju!

Objavljeno: 26.07.2016 | 19:47Izvor: medio.rs

Tamara Marinković, bivša učenica Saobraćajne škole koja je u knjizi "Trofeji" opisala seks nastavnika i maloletnih učenica, moraće da otkrije da li su događaji u romanu stvarni... Na saslušanju i psiholog i bivši direktor škole

Tamara Marinković, bivša učenica Saobraćajne škole u Zemunu koja je u knjizi "Trofeji" opisala žestok seks nastavnika i maloletnih učenica, biće saslušana zbog tvrdnji iznetih u romanu!

Preti robija od jedne do deset godina

Član 183 (Stav 2)

Nastavnik, vaspitač, staralac, usvojilac, roditelj, očuh, maćeha ili drugo lice koje zloupotrebom svog položaja ili ovlašćenja izvrši obljubu ili sa njom izjednačen čin sa maloletnikom koji mu je poveren radi učenja, vaspitavanja, staranja ili nege, kazniće se zatvorom od jedne do deset godina.

Ona će u policiji morati da objasni da li se u knjizi bavila stvarnim događajima ili su oni plod njene mašte.

Takođe, Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu izdalo je nalog da se saslušaju i psiholog i direktor Saobraćajne škole iz vremena kada je Tamara tamo bila učenik. Istraga će utvrditi da li je neko od nastavnika ove škole izvršio krivično delo obljube maloletnog lica.

Profesori se prepoznaju

Kako su nam rekli u tužilaštvu, Tamara Marinković će biti saslušana u svojstvu građanina povodom njene knjige koja je uznemirila javnost.

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu izdalo je nalog policiji da se sa Tamarom Marinković, bivšom učenicom Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu i autorkom kontroverznog romana "Trofeji", obavi informativni razgovor. Svrha tog razgovora je da se utvrdi da li je istina da je, dok je još bila maloletna, imala seksualne odnose sa svojim profesorima kao što je opisala u pomenutoj knjizi koja je uzburkala javnost. Pošto je Tamara Marinković bila đak Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu do pre četiri godine, tužilaštvo je naložilo policiji i da utvrdi ko je u spornom periodu bio direktor i psiholog škole, i da se i oni pozovu na razgovor. Poslednja informacija koju imamo je da Marinkovićeva nije u zemlji i da će se vratiti tek krajem avgusta, kada će se najverovatnije i obaviti saslušanje - rekli su nam u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Tamara u inostranstvu piše nastavak knjige

Kako nam je rekla izdavač "Trofeja" Miroslava Petrović, autorka ove knjige Tamara Marinković nije dostupna javnosti, "jer se nalazi u inostranstvu, gde piše nastavak romana" i vraća se u zemlju krajem avgusta. Novinari našeg lista juče su pokušali da dođu do Tamare, ali ona nije odgovarala na naše pozive i poruke.
U Ministarstvu unutrašnjih poslova rekli su nam da će postupiti po nalogu tužilaštva i ispitati Tamaru Marinković, ali da to ne mogu da urade dok se ona ne vrati sa odmora.
- Bitno je saslušati Tamaru Marinković jer je ona glavni svedok svih tih događaja u slučaju da su se zaista dogodili. Saslušanje će biti čim se ona vrati sa odmora - rekli su nam u MUP.

Informacija da su tužilaštvo i policija pokrenuli istragu odjeknula je poput bombe u zemunskoj Saobraćajnoj školi.


U školi vlada prava drama od kada smo saznali da je slučaj došao do tužilaštva i policije. Svima nam je jasno koje kolege su glavni akteri ovog seks-skandala. U romanu je Tamara otkrila predmete koje predaju i mesta gde žive, pa nam nije trebalo mnogo da zaključimo. Najgore je tim kolegama koji su umešani, pošto sada rizikuju i posao i porodice, a koliko smo čuli, mogu i krivično da odgovaraju - ispričao je izvor Informera iz ove škole.

Izdavač u šoku

Direktor Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu Miroslav Macura rekao nam je juče da nema nikakve informacije o tome da su tužilaštvo i policija pokrenuli istragu i da ne želi da priča ništa bez pravnika.

Meni nije stigao nikakav dopis, tako da i ne znam da će neko iz škole ići na saslušanje, niti da je pokrenuta istraga - rekao nam je Macura.

Sa druge strane, Miroslava Petrović, vlasnica izdavačke kuće "Miroslava" koja je izdala kontroverznu knjigu "Trofej" i koja je i sama nekada radila u Saobraćajno-tehničkoj školi u Zemunu, rekla nam je da nikada ne bi izdala knjigu da je znala da su akteri njene nekadašnje kolege.


I dalje verujem da je ovo samo plod njene mašte. Možda je bila zaljubljena u nekog profesora i to je bila neuzvraćena ljubav, pa je sve ovo uradila iz osvete. Kada sam dobila rukopis, u njemu nisam mogla da prepoznam nijednog profesora iz te škole, a tamo sam radila godinama. Da sam u bilo kom trenutku pretpostavila da se to odnosi na nekog stvarnog, knjigu nikada ne bih objavila - rekla nam je Petrovićeva.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u