Društvo

KRALE NOVAC I ZLATO: Majka i njena MALOLETNA ćerka VARALE građane pa PELJEŠILE po Novom Sadu

Objavljeno: 27.02.2017 | 14:57Izvor: Kurir

Policija rasvetlila seriju drskih provala u stanove i kuće na području Novog Sada. A. R. (34) iz Slavonskog Broda osumnjičena za 17 krađa.

Za samo mesec dana, operativci policije su rasvetlili seriju provala u kuće i stanove na području grada, iz kojih su odnošeni isključivo novac i zlatni nakit.

Najpre su uhapšene A. R. (34) i njena maloletna ćerka M.R. iz Slavonskog Broda, u Hrvatskoj, a zatim je "pao" i D. M. (21), koji je, takođe, oko tri godine neprijavljeno boravio u Novom Sadu. Mladić s Kosova i Metohije je imao i dvojicu pomagača.

Majka i ćerka se sumnjiče da su provalile u 17 stanova u širem centru Novog Sada. Utvrđeno je, kako kažu u policiji, da su prethodne dve godine neprijavljeno boravile u Novom Sadu. Na meti su im bile, najčešće, starije zgrade bez video - nadzora. Izgledom nisu privlačile sumnju stanara, a u provale su odlazile oko podne, kada su vlasnici bili na poslu.

Foto: ProfimediaFoto: Profimedia

- Zvonile su na vrata, pa kad im niko nije otvarao, ulazile su unutra, otvarajući vrata "francuskim ključem", koji su nosile u torbi - kažu u novosadskoj policiji.

- Iz stanova su odnosile novac i dragocenosti. U iznajmljenom stanu je nađen alat i nakit za koji se sumnja da je ukraden.

Uigranom tandemu pljačkašica nije bio problem da uđu i u zgrade sa interfonom. Pozvonile bi nekome od stanara, a ćerka se predstavljala kao komšinica, koja je zaboravila ključ, a kod kuće nema nikoga, pa bi joj "komšije" potom otvarale ulazna vrata.

- Vešto su menjale adrese stanovanja, a vozile su kola novosadske registracije, verovatno kupljena od ukradenih para. Povremeno su odlazile u Hrvatsku, ali su se ponovo vraćale, zbog "posla", i nije bilo lako ući im u trag - saznajemo detalje od policije.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u