Društvo

KLUB PRAVIH DEVICA: Četiri maturantkinje iz Beograda žele nevine da uđu u brak! Ovo je njihova priča

Objavljeno: 05.05.2016 | 19:45Izvor: Kurir

Četiri maturantkinje jedne beogradske gimnazije ne razlikuju se ni u čemu od svojih vršnjakinja, osim po jednoj stvari - čuvaju nevinost za prvu bračnu noć.

Skloni da pojednostavljujemo trendove, često sve mlade generacije kvalifikujemo s pridevima površni, nezainteresovani, bezidejni. Da su takvi stavovi predrasude potvrđuje primer četiri maturantkinje koje su osnovale neformalni kružok Klub pravih devica.

Deleći međusobno iste ili slične vrednosti, odlučile se da se odupru sveprisutnoj banalizaciji seksualnog odnosa dajući prednopst ljubavi. Osim što su odlične učenice, što uživaju u druženju, odlaze na žurke i u klubove, Mina, Zora, Tamara i Eva odlučile su da nevine uđu u bračnu zajednicu.

"Nemam ništa protiv drugarica koje su seksualno aktivne od 13. ili 14. godine. Meni one ne smetaju, ali ja nisam takva. Želim da kao devica uđem u brak", kaže Mina, osamnaestogodišnja učenica četvrte godiejedne beogradske gimnazije koja namerava da upiše medicinu u junu.

Sve članice Kluba pravih devica imaju ozbiljne emotivne veze.

"Ja sam u vezi s dečkom deset meseci, a Zora čak dve godine. Mladići su prihvatili naš izbor. Ne mogu reći da su uvek najsrećniji zbog toga, ali nas poštuju. Ako se budu pokazali vrednim, da su oni ti pravi, njima ćemo pokloniti nevinost", priznaje Mina.

(Nadlanu)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u