Društvo

KARADŽIĆ: Savićević je legenda, jedini je uz Švajcarce doveo u pitanje odluku o prijemu Kosova

Objavljeno: 03.05.2016 | 19:31Izvor: Telegraf.rs

Savićević se principijelno zalagao za poštovanje odredbi Statuta, koje su kasnije grubo prekršene, ističe predsednik FSS

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić reagovao je na informacije albanskih medija o navodnoj podršci predsednika FS Crne Gore Dejana Savićevića prijemu kosovskog saveza u UEFA.

– Posle burnih dešavanja na Kongresu UEFA i nekih dezinformacija koje su kasnije preplavile medije, osećam obavezu da istaknem sledeće. Dejan Savićević, predsednik FS Crne Gore i jedna od najvećih legendi srpsko-crnogorskog fudbala, bio je jedini, uz predstavnika švajcarskog saveza, koji je diskutovao i stavio pod veliki znak pitanja predlog UEFA da se glasa za promenu Statuta UEFA koji bi i pravno otvorio vrata FS samoporoglašene države Kosovo u članstvo UEFA – rekao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, Savićević se principijelno zalagao za poštovanje odredbi Statuta, koje su kasnije grubo prekršene.

– Uostalom, citiram njegove reči izgovorene sa kongresnom govornicom: “Šta će nam onda Statut ako ga ne poštujemo – poručio je Karadžić.

Kosovski savez primljen je u UEFA, uprkos tome što prethodno nije prošao predlog o promeni statuta, člana 5, tačka 1, da članica može da bude samo država priznata od strane Ujedinjenih nacija.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u