Društvo

KAO U AKCIONIM FILMOVIMA: Hrvatskom oficiru napravili zasedu motorima, pa ga brutalno ubili!

Objavljeno: 03.05.2015 | 13:58Izvor: Telegraf.rs

Žuljević je poslednjih godina u medijima bio povezan sa zagrebačkom mafijom, pa se sumnja i da je ubistvo obračun zagrebačkog podzemlja

Penzionisani oficir HVO Vinko Žuljević Klica (57) ubijen je jutros u Zagrebu u naselju Sesvete. Napadači su ga opkolili motorima, naredili mu da izađe iz automobila, a potom ga ubili.

Napadači su pobegli, a policija intezivno traga za njima. Očevici su javili da je na livadi pronađena zapaljena škoda registarskih oznaka BiH, za koju se pretpostavlja da su koristili osumnjičeni.

Žuljević je poslednjih godina u medijima bio povezan sa zagrebačkom mafijom, pa se sumnja i da je ubistvo obračun zagrebačkog podzemlja.

Šira javnost pamti Klicu iz slučaja ubistva Bugarina Veselina Marinova. U njega je Klica 2002. godine ispalio nekoliko hitaca iz “magnuma” u kafiću “NBA” u Zagrebu. Međutim, sud je zaključio da se radilo o samoodbrani i na kraju je Klica pravosnažno oslobođen optužbe za teško ubistvo.

Foto: morguefile.com

Foto: morguefile.com

Bio je suvlasnik agencije za obezbeđenje Bilic – Eric Security, kum mu je bio Vlado Rajić koji je nedavno bio uhapšen zbog krivotvorenja i iznude i zbog curenja poverljivih podataka o kriminalističkim istragama, navodi Dnevno.hr.

Tokom 1990-ih bio je i prijatelj Vjeke i Marka Sliška koji su kasnije ubijeni u Zagrebu, a nalogodavci njihovih ubistava nikada nisu otkriveni.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u