Društvo

KAKVO JE OVO LETO? Od večeras opet pljuskovi, više sunca tek u avgustu!

Objavljeno: 21.07.2014 | 22:21Izvor: Telegraf.rs

Pljuskovi s grmljavinom zahvatiće našu zemlju već večeras. Prema najavama meteorologa, kiša i sunce će se smenjivati sve do početka avgusta, kad nas očekuje niz od desetak dana bez kiše, jedini ovog leta.

Ovih dana, sve do petka, očekuje nas vreme kakvo ne bi trebalo više da nas iznenađuje ovog leta. Sledećih nekoliko dana meteorolozi predviđaju kišu sa pljuskovima i grmljavinom, ali i gradom u pojedinim mestima.

- Kasno popdne, uveče i tokom noći očekuje se naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, dok se ponegde očekuju i obilnije padavine, jak vetar i grad. Do petka nas očekuje nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše i pljuskova, sa pojačanim vetrom. U ovom periodu, s obzirom na oblačnost i kišu, temperatura će biti nešto niža. Tako će sutra u Srbiji biti od 24 do 29, a narednih dana od 27 do 28 stepeni Celzijusovih. I u Beogradu će ovih dana najviša dnevna temepratura biti ispod 30 stepeni – kaže Goran Mihajlović, meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Prva stabilizacija vremena očekuje se tek u petak i za vikend, kada će biti pretežno sunčano vreme, sa temperaturom od oko 30 stepeni.

Printskrin: accuweather.com

Printskrin: accuweather.com

Međutim, i u nedelju, 27. jula, očekuju se pljuskovi sa grmljavinom, sudeći po prognozi meteorološkog portala accuweather.com. Ipak, tada će biti malo toplije, ako je to za utehu.

Pravo leto, bez kiše i sa temperaturama od oko 30 stepeni očekuje se tek početkom avgusta. Meteorolozi tih dana predviđaju niz od 10 do 15 dana kada, verovali ili ne, neće padati kiša.

- Mesečna prognoza ukazuje na to da se prvih desetak dana avgusta očekuje sunčano vreme sa retkom pojavom kiše. Temperature će biti oko 30 stepeni, ali neće biti ekstremno visokih temepratura koje smo imali ranijih godina. Ljudima je ove godine bilo prevruće kada je bilo 32-33 stepena. Međutim, to je relativna stvar. Setimo se samo 2007. kada je izmereno 43 stepena. Tada bi ovih 33 bilo pravo osveženje – ističe Mihajlović.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u