Društvo

JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE U MIRIJEVU! Vesna čekala ponedeljak da ubije majku, psa i sebe, JER NIJE ŽELELA DA UZNEMIRAVA POLICIJU VIKENDOM!

Objavljeno: 30.08.2016 | 10:44Izvor: medio.rs

Vesna Mišković nije mogla da podnese što joj se bolesna majka Mirjana muči, pa je odlučila da presudi svima u stanu. Ostavila je oproštajno pismo, pozvala policiju, pa pucala sebi u glavu

Vesna Mišković (56) juče je u porodičnom stanu u beogradskom naselju Mirijevo pištoljem ubila svoju majku Mirjanu (77), zatim pudlicu Lakija, a na kraju i sebe!

Pre nego što je sebi ispalila hitac u glavu, Vesna je ostavila oproštajno pismo i pozvala policiju. Kazala je da nije više mogla da gleda majku kako se bolesna pati, a pudlicu nije želela da ostavi samu. Sebi je presudila jer je obećala majci da je neće nikad ostaviti.

Izvor iz istrage kaže da se krvava porodična drama odigrala oko 13 sati u stanu u Ulici Matice srpske 101.

- Vesna je uzela pištolj, prislonila jastuk na glavu svojoj nepokretnoj majci i pucala joj u glavu. Potom je psa ustrelila u kupatilu. Onda je pozvala svoju tetku Mariju Radovanović, Mirjaninu sestru, rekla joj da je ostavila za nju poklon kod komšije i da dođe po njega. Zapravo se radilo o koverti sa oproštajnim pismom. Vesna je potom pozvala policiju i rekla im šta je uradila. Policajcima je takođe rekla da nije želela to da uradi preko vikenda, da ih ne bi uznemiravala, pa je čekala ponedeljak. Na kraju je rekla da će ubiti i sebe. Čim je prekinula vezu, pucala je sebi u glavu preko jastuka - navodi naš izvor.

Ubrzo nakon tog poziva, policija je došla u stan u Mirijevu, provalivši vrata, gde su zatekli leševe mrtvih žena.

- U oproštajnom pismu Vesna je napisala da nije više mogla da gleda majku kako se muči, pa je odlučila da joj prekrati patnje. Objasnila je da sebi oduzima život jer je majci Mirjani obećala da je nikada neće napustiti. Što se psa tiče, navela je da nije želela da pudlica završi u nekoj kafileriji, gde će biti tužan, pa je zato odlučila da ga "povede sa njih dve". Iz pisma se videlo da je ona sve osmislila do detalja - kazao je naš sagovornik.

Marija Radovanović ispričala nam je da se sa sestričinom čula juče ujutru i da ništa nije ukazivalo da se sprema tragedija.

- Ljubazno mi je rekla da treba da dođem kod njihovog komšije jer mi je tamo ostavila poklon. Nisam ni slutila šta se sprema u tom stanu. Ovo je strašna tragedija - ispričala je Marija.

Prvi komšija Jovica Šolaja, kod koga je Vesna ostavila oproštajno pismo, ima samo reči hvale za nju.

- Došla je kod mene i dala mi kovertu. Rekla je da je to za njenu tetku, koja će doći po pismo. Vesna je uvek bila nasmejana i vesela. Nikakav utisak nije ostavila da je želela da uradi ovako nešto. Svaki dan je išla do apoteke, brinula o majci, nabavljala joj neke specijalne krevete... Sve samo da joj olakša patnju - naveo je on.

Darko Cvetanović

Šolaja je dodao da je Vesna bila veoma vezana za majku i da je sa njom provodila svaki minut slobodnog vremena.

- Nekada bih je sreo u hodniku i pitao kako joj je majka, a ona bi odgovarala da je bolje, da se bore, da će sve biti u redu... Bila je povučena i nije baš mnogo pričala - rekao je on.

Komšinica Gordana D. juče je u vreme ubistva prolazila pored zgrade i čula kako pas Laki zavija i laje.

- Ništa nisam posumnjala. Nastavila sam dalje svojim putem, ali eto šta se dogodilo - kazala je Gordana.

Vesnini poznanici kažu da je bila pristalica eutanazije, a u stanu je ostavila pare za kremaciju. 

Doselila se iz Londona

Prema rečima komšija, Vesna je godinama živela u Londonu sa mužem, koji je bio lekar.
- Nakon njegove smrti, ona se vratila u Srbiju i živela je u stanu do majčinog. Kada se Mirjana razbolela, Vesna se preselila kod nje u stan, a drugi su iznajmljivali. Nije imala dece - ispričale su komšije.

INFORMER.RS

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u