Društvo

JEZIVI DETALJI SMRTI MLADIH U MIRIJEVU: Brat zatekao stravičan prizor, devojka ostavila pismo ocu

Objavljeno: 11.01.2017 | 17:41Izvor: Kurir

BEOGRAD - Brat Aleksandra Milića (29), koji je preminuo od narkotika sa Simonom G. (17) u stanu u Mirijevu, bio je taj koji je pronašao ovo dvoje mladih tog kobnog četvrtka.

On kaže da je sa rodbinom pokušavao da kontaktira brata skoro četiri dana, nakon čega je otišao do stana tinejdžerke, za koju kaže, zna da je bila “u problemu”.

- Moj brat je za vikend otišao kod Simone, gde je i slavio Novu godinu. On je jako vezan za majku i čuli su se svaki dan, ali od prošlog utorka joj se nije javljao. Svi smo ga non-stop zvali. Puštali su i poruke devojčici na Fejsbuku, ali nije odgovarala. Komšija kaže da su poslednji put viđeni u ponedeljak. U sredu uveče sam došao do Simoninog stana sa sestrom i video upaljeno svetlo u stanu, ali niko nije hteo da otvori. Hteli smo da budemo pozitivni i da mislimo da su negde izašli - priča Dejan Milić.

Foto: Dragan KadićFoto: Dragan Kadić

On kaže da mu je te večeri, kada je legao da spava, ukrasni nož sa zida pao i probudio u njemu najcrnje misli.

- U četvrtak ujutru sam opet otišao tamo i opet mi niko nije otvarao. Otišao sam u policiju i tamo proveo čak šest sati iako sam odmah rekao da sumnjam na najgore. Oni su mi preporučili da ne upadam u stan i sačekam još neko vreme da se jave. Međutim, ja sam otišao tamo oko 14 časova. Kroz poluotvoren prozor ugledao sam bratove stvari i ponadao se da su ipak u šetnji. To što sam ugledao je bilo nemoguće podneti. Sedeli su kao da pričaju, pa sam se ponadao da spavaju. Ali kada sam ih dodirnuo i video da su hladni nisam mogao da poverujem. Kod nje sam pronašao papir na kojem je pisala ocu o tome kako joj je krivo što se tako ponašala prema njemu i to je izgledalo kao da želi da se pomiri sa njim - jedva izgovara Aleksandrov brat kroz suze.

Dejan Milić kaže da o Simoninoj sestri Damjani Stojičić (32) nije čuo ništa lepo.

- Za Damjanu je govorio sve najgore, kao i to da nije bila uzor Simoni. Bili su oko mesec dana zajedno i više nije mogao da je podnese. On je povremeno koristio samo tamjan, koji svako može da kupi na trafici, a drogu je prezirao. U prošlosti je bio u lošem društvu koje ga je iskorišćavalo, ali je u poslednje vreme imao potpuno normalan život koji nije slutio na ovu tragediju. Samo oni znaju šta se desilo te večeri i šta su uzeli - naglašava neutešni brat.

Neutešna majka Milunka Milić kaže da je njen sin obožavao Simonu i da je zbog nje odložio put u Beč, gde je trebalo da počne da radi.

- Moj Aca je uvek bio veseo i svi su ga voleli. Nije ni pomišljao da oduzme sebi život. Prošle nedelje je trebalo da ode u Beč, ali mi je rekao: "Neću sada, idem da pazim moju sekicu Simonu". Molila sam ga da ne ide kod nje. Jako mi je žao i tog deteta sada - priča ožalošćena majka.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u