Društvo

JELENINOG UBICU HAPSE POSLE PRAZNIKA?! Srpski kriminolozi uvereni da je zločin u Borči blizu konačnog rešenja!

Objavljeno: 27.12.2016 | 13:00Izvor: medio.rs

Izjava direktora policije Vladimira Rebića da zna ko je ubio pevačicu Jelenu Marjanović znači samo dve stvari: da je zločinac bio blizak žrtvi i da će biti uhapšen veoma brzo, već posle praznika, tvrde stručnjaci

Ubica pevačice Jelene Marjanović je neko njoj veoma blizak i biće uhvaćen već posle novogodišnjih praznika! Ovo za Informer tvrde najbolji srpski kriminolozi, na osnovu saznanja koja je o tom slučaju u petak izneo direktor policije Vladimir Rebić.

Kako je Rebić tada naveo, policija zna ko je ubio Jelenu, ima veoma čvrste dokaze za to, ali neće nikoga hapsiti dok ti dokazi ne postanu neoborivi.

Analizirajući ovu izjavu, stručnjaci zaključuju da je hapšenje zločinca iz Borče pitanje dana i da se najverovatnije radi o nekome ko je Jelenu dobro znao.

Delikatan slučaj

Kriminolog Zlatko Nikolić tvrdi da način na koji je Rebić govorio o ovom zločinu nesumnjivo ukazuje na to da su stvari u njemu veoma delikatne! Kada policija "i ima i nema dokaze" da je neko ubica, onda je definitivno reč o ubistvu u kojem se prepliću emocije, strasti i bliski porodični odnosi.- Jasno je da je Jelenu ubio neko ko ju je dobro poznavao! Da nije tako, da je to neki slučajni prolaznik, stvari bi bile čiste, a direktor policije ne bi morao da objašnjava o koliko se delikatnom zločinu radi. Ovako, to što je Rebić rekao da ne želi da uhapsi osumnjičenog, pa da ga posle pusti zbog nedostatka dokaza, nedvosmisleno govori da je to neko čije smo ime već čuli tokom istrage. A sigurnost sa kojom je izgovorio da zna ime ubice najavljuje veoma skoro hapšenje i konačno rešenje ovog slučaja. Zar mislite da bi direktor policije, na samom početku svog mandata, sa tolikim samopouzdanjem iznosio takve podatke u javnost da nije siguran da je slučaj praktično rešen - kaže Nikolić.

Prema njegovim rečima, na osnovu svega što smo saznali o ovom slučaju i na osnovu informacija koje je Rebić izneo u petak, može se napraviti gotovo nepogrešiv psihološki profil ubice.

Kada imate jake dokaze, koji, opet, mogu biti i oboreni, onda je jasno da između Jelene i ubice postoji čitav splet veoma zamršenih odnosa, velike ljubavi i mržnje istovremeno. Zločinac je znao praktično sve o njoj, njene navike, kretanje, s kim se druži, šta voli da radi... Bio je duboko upetljan u njen život i zato neki policiji očigledni dokazi, kada se sagledaju iz sasvim drugog ugla, mogu da deluju oborivo. Upravo to se krije iza objašnjenja direktora policije - objašnjava Nikolić.

Sve se zna

Policijski ekspert Marko Nicović ističe da je nakon javno objavljenih informacija u vezi sa istragom ovog monstruoznog ubistva sasvim izvesno da se nazire kraj opsežne istrage.

Potpuno je jasno i sigurno da policija konačno zna ime i prezime ubice i da se njegovo hapšenje uskoro očekuje! Prema mojim procenama, nakon novogodišnjih i božićnih praznika možemo očekivati da se ovaj slučaj konačno, posle više od devet meseci završi, a pravda bude zadovoljena - naglašava Nicović.

Radovanović: Greške ne sme biti

Dobrivoje Radovanović, kriminolog, naglašava da je sada najbitnije da dokazi budu neoborivi, kako se ne bi desilo da više sudske instance ili odbrana optuženih sve to obore i bace u vodu.
- Da li je počinilac neko blizak pevačicinoj porodici ili možda ipak neki seksualni manijak, sasvim je nebitno, koliko je bitno da policija sada bude obazriva i da iskoristi svoje znanje i iskustvo kada su ovakva ubistva u pitanju! Jako je bitno da racionalno i oprezno barataju sa dokazima i da svaki bude čvrst i dobro potkrepljen zbog suda - objašnjava Radovanović.

INFORMER.RS

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u