Društvo

Javio nam se Nenad kojem je pop tražio 10.000 dinara za krštenje dece: Najluđe je što je kod drugog sveštenika sve bilo besplatno?!

Objavljeno: 26.03.2017 | 17:32Izvor: Telegraf.rs

Nenad je odustao od krštenja dece u svojoj parohiji jer nije imao dovoljno novca

“Pre godinu dana smo supruga i ja dobili blizance, pa smo odlučili da ih krstimo na njihov prvi rođendan. Otišao sam kod našeg sveštanika da bi zakazao termin, međutim, pamet mi je stala kada je rekao da će me krštenje koštati skoro 10.000 dinara”, započeo je ispovest Nenad Đ. (47) iz mesta Busije, kod Batajnice.Srpska Pravoslavna Crkva navodi da ne postoji cenovnik za verske usluge, međutim, realnost je malo drugačija.

Nenad je odustao od krštenja dece u svojoj parohiji jer, kako kaže, nije imao dovoljno novca.

– Nisam znao da će mi sveštenik tražiti 10.000 dinara za krštenje. Hteo sam da ostavim dobrovoljni prilog, ali ovo je stvarno previše. Odlučio sam da se raspitam kod ostalih sveštenih kolika je “tarifa”, pa da vidim gde je najjeftinije jer sam stvarno hteo da krstim svoju decu – dodao je Nenad.

On je od prijatelja koji je nedavno krstio svoje dete čuo da sveštenik u Staroj Pazovi ne naplaćuje krštenje.

- Uputio sam se tamo, nisam se previše nadao, ali nisam imao šta da izgubim. Ispostavilo se da je moj prijatelj bio u pravu, sveštenik nije hteo da uzme novac. Rekao mi je: “Ikona je tamo, ako želite vi ostavite novac kao dobrovoljni prilog i to je to” – ispričao nam je  Nenad.

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Sveštenik iz Stare Pazove se, malo je reći zgrozio, kada je čuo koliko je novca tražio Nenadov parohijski sveštenik.

Nenad je prošle nedelje krstio svoju decu, ali, kako kaže, za njegovog parohijskog sveštenika su vrata njegove kuće zatvorena do daljnjeg.

- Izgleda da danas treba da imaš pare da bi bio vernik. Ne želim da kritikujem sve sveštenike jer sam se uverio da ima izuzetaka, ali cela ova stvar sa tarifama je prevršila svaku meru – zaključio je on.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u