Društvo

JANIN CRTEŽ OTKRIVA STRAŠNU TAJNU: Pitali je čega se plaši, a evo šta je nacrtala! ODMAH SU POZVALI INSPEKTORE

Objavljeno: 26.09.2017 | 15:36Izvor: Kurir

BEOGRAD - Šestogodišnja Jana Marjanović (6) mogla bi da bude ključni svedok u rešavanju slučaja ubistva majke, otkriva Kurir!

Naime, devojčica je nekoliko dana nakon zločina u vrtiću napravila crtež koji je inspektore naveo na sumnju da verovatno zna više od onoga što je u razgovoru sa stručnjacima prvobitno rekla

Prema našim saznanjima, u dogovoru s policijom, Jana je od vaspitača u vrtiću dobila zadatak da nacrta nešto čega se boji.

- Inače, dečica tog uzrasta imaju zadatak da obrade temu „nešto čega se plašim“ ili „strašna stvar“, i to se radi kako bi mališani nesmetano pričali o svojim strahovima i na neki način ih prevazišli. Upravo su to iskoristili inspektori kako bi pokušali da na taj način dođu do novih informacija - objašnjava naš sagovornik.

OSTALA BEZ MAJKE... JELENA I JANA MARJANOVIĆ, FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Odbila da crta porodic

Kada je Jana završila crtež, zaposleni u vrtiću bili su šokirani onim što su videli

- Na temu „čega se bojite“, devojčica je nacrtala svoju kuću. Vaspitači su o tome odmah obavestili inspektore. Policija je odmah posumnjala da devojčica ima neka saznanja koja nije ispričala tokom ranijih razgovora sa stručnjacima - navodi naš izvor i dodaje da će se s devojčicom ponovo obaviti razgovori

Podsetimo, nakon zločina stručnjaci su razgovarali s Janom i zamolili je da nacrta različite crteže

- Između ostalog, trebalo je da nacrta i porodicu. Jana je nacrtala sve što je od nje traženo, ali je to odbila. To je bilo neobično jer je dete do tog dana često crtalo majku i oca. Razlog zašto je tog dana odbila može da bude povezan s njenim saznanjem da se mama izgubila - naveo je naš izvor.

UKUĆANI NISU REKLI SVE ŠTO ZNAJU... KUĆA MARJANOVIĆA U BORČI, FOTO: STEFAN JOKIĆ

Prazna kuća plaši decu

Psihoterapeut Zoran Milivojević smatra da bi tek nakon razgovora s dečjim psihologom moglo biti procenjeno zbog čega je Jana kuću označila kao nešto strašno.

- Postoji više mogućih tumačenja tog crteža. Poznato je da prazna kuća plaši decu, i to jeste zapravo simbol zastrašujućeg. Samo bi jedno od tumačenja bilo da se u kući nešto loše dogodilo, ali to može biti utvrđeno jedino u razgovoru s psihologom koji bi određenim pitanjima oslobodio i otvorio dete - kaže Milivojević.

On dodaje da su deca veoma nepouzdani svedoci događaja.

- Tako malo dete nema razvijeno apstraktno mišljenje, veoma je lako instruirati ih, obraditi i navesti da imaju određeno mišljenje o nečemu - naveo je Milivojević.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Zoran o crtežu

NE ZNAM ŠTA JE CRTALA

Zoran Marjanović je navodno na saslušanju u tužilaštvu govorio i o Janinim crtežima u okviru policijske istrage ubistva.

- Nemam saznanja o tome da li je Jana na bilo koji način saslušavana u policiji ili Centru za socijalni rad. Jelenina pokojna mama Zorica Krsmanović rekla mi je da je neka inspektorka iz 29. novembra došla kod njih dok je Jana bila tamo. Možda se radilo o nekom psihologu, ja to ne znam. Zorica mi je rekla da je Jana tada crtala, ali nije znala da mi kaže šta - navodno je rekao Marjanović i objasnio da se to dogodilo u vreme kad je on bio prvi put priveden nakon ubistva supruge.

OSUMNJIČEN ZA UBISTVO... ZORAN MARJANOVIĆ, FOTO: DRAGAN KADIĆ

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u