Društvo

Izgovorio bratovo ime i pao mrtav

Objavljeno: 24.04.2014 | 09:37Izvor: Blic

„Miloše!”, poslednje je što je izustio Marko Jakovljević pogledavši u starijeg brata pre nego što je pao pokošen metkom preksinoć u školskom dvorištu.

Igranje pištoljem bilo je kobno po ovog šesnaestogodišnjeg dečaka, ubijenog preksinoć u dvorištu Osnovne škole “Aleksa Šantić” u Kaluđerici.

Ko je držao pištolj, kako je on opalio i kako se dogodilo da metak pogodi Marka, policija još uvek utvrđuje. U pritvoru su zadržani Markov rođeni brat Miloš (19) i još dvojica drugara. Kako "Blic" saznaje, Miloš je osumnjičen za ubistvo, a ostala dvojica za saučesništvo.

- Sva trojica su pala na poligrafskom ispitivanju, i kod sve trojice su na rukama nađene barutne čestice, što je bilo dovoljno da im se odredi zadržavanje. Ko je od njih pucao, i da li je neko od njih ispalio smrtonosni hitac, još nije poznato jer nijedan ne priznaje krivicu - kaže za „Blic“ izvor iz beogradske policije.

Prva verzija da je dečak ubijen hicem koji je ispaljen iz automobila u pokretu pala je u vodu ubrzo posle uviđaja. Ovu verziju policiji je ispričao otac ubijenog dečaka, pozivajući se na ono što mu je ispričao stariji sin, koji je u momentu ubistva takođe bio u školskom dvorištu. Policija je, međutim, sigurna da spornog vozila nije bilo i da je ta priča izmišljena da bi se sakrili stvarni krivci.

Juče u podne, po prijavi građana, u obližnjoj rečici, tri kilometra dalje od škole policija je pronašla i pištolj, koji je dat na veštačenje kako bi se utvrdilo da li je iz njega ispaljen smrtonosni hitac.

- U pitanju je pištolj 7,65, hromiran i sa kompresorom. Ispituje se ko je vlasnik pištolja - kažu u policiji navodeći da su građani „videli decu koja su se sumnjivo ponašala i nešto bacila u reku“.

Inspektori su juče saslušali i ostalu decu koja su u ponedeljak bila u školskom dvorištu. Niko od njih nije hteo da oda ubicu.

- Razgovarano je sa više od 15 dece, neki pominju automobil u pokretu, drugi imaju neku drugu priču, ali je jasno da svi lažu i kriju šta se zaista desilo - kažu u policiji i navode da će zvanično saslušanje tek biti obavljeno budući da u njihovim pričama ima dosta nejasnoća.

U policiji je saslušan i rođak, koji je tvrdio da je jedino što je čuo bio pucanj, a kada se okrenuo, Marko je već ležao na zemlji.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u