Društvo

ISTRAGA U ĆORSOKAKU: Porodica Jelene Marjanović našla alibi

Objavljeno: 05.05.2016 | 13:32Izvor: Kurir

Policija nakon mesec dana istrage zaključila da nema dokaza protiv Marjanovića, ali se i dalje sumnja da su pojedini članovi umešani u Jeleninu smrt

Porodica Marjanović za sada ima alibi za ubistvo pevačice „Granda“ Jelene Krsmanović Marjanović (33), ali policija i dalje ne isključuje da su pojedini članovi umešani u ovaj zločin.

Kako Kurir saznaje, policija je nakon mesec dana detaljne istrage i razgovora sa svim članovima porodice, rodbinom i komšijama, kao i analizom njihovih stvari i garderobe, zaključila da Marjanovići nisu direktno učestvovali u ubistvu.

I dalje sumnjivi

- Iako je sve navodilo da je neko od Jelenine najbliže rodbine, i to najmanje tri člana, umešan u zločin, za sada nemamo dokaz koji bi to potvrdio. Međutim, to ne znači da su oni isključeni iz dalje istrage. Zato im je i preporučeno da ne napuštaju mesto boravka. Svi članovi porodice Marjanović bili su poligrafski testirani. Za sada, niko od njih nije osumnjičen za Jelenino ubistvo - navodi naš izvor i dodaje:
- Prvi kome je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati odmah nakon pronalaska tela pevačice bio je njen suprug Zoran, a na saslušanju su bili i njegov otac Vladimir, majka Zorica, brat Miloš i sin iz prvog braka. Na dan ubistva inspektori su iz kuće Marjanovića odneli garderobu, stvari, tepih, cipele, a njihov automobil, kojim su upravljali članovi porodice, zadržan je na detaljnom pregledu.

Izvor Kurira kaže da kako je klupko počelo da se odmotava, slučaj je bio sve misteriozniji.
- Policija nijednog trenutka nije ispuštala iz vida članove familije Marjanović. Zoranov otac Vladimir je u vreme ubistva bio u prodavnici, što potvrđuju kamere iz lokala, njegov sin iz prvog braka je bio kod kuće, kao i brat Miloš. Jelenina svekrva i njena kuma Vera takođe su imale potvrđeni alibi. Svi oni su i tvrdili da su bili kod kuće - priča izvor iz istrage.

Češljaju i močvaru

Nakon nekoliko dana predaha zbog praznika i jake kiše, policija je juče bila na nasipu na kom je ubijena Jelena. Inspektori su u potrazi za novim dokazima češljali i deo oko močvare kod Dunava za koju se pretpostavlja da je u nju bačen predmet kojim je ubijena pevačica.

Tužilaštvo ispituje da li je Jelena bila trovana

Mediji su već pisali da je Jelena Marjanović bila trovana u danima pre ubistva, a nadležni su konačno rešili da tu informaciju i provere. Naime, kako prenosi portal pink.rs, tužilaštvo je nedavno zatražilo da se izvrši toksikološka analiza kako bi se saznalo da li je pevačica bila omamljena neposredno pre zločina ili je možda bila trovana i ranije.

Podsetimo, sumnja se da je Jelena ubijena motkom ili bejzbol palicom, a pretpostavlja se da ju je napadač prethodno nekim jakim sredstvom, najverovatnije hloroformom, onesposobio da se brani, s obzirom na to da je bila u odličnoj kondiciji i da bi, u slučaju da je bila svesna, sigurno pružila jači otpor.

Ovako, pretpostavlja se da je uspela samo da ubicu nekoliko puta udari pesnicama pre nego što je rastvor počeo da deluje.

IGOR JURIĆ: ZNAM U KAKVOJ SU AGONIJI MARJANOVIĆI

Igor Jurić, otac ubijene Tijane Jurić, koji je pre dve godine preživeo sličnu sudbinu kao i porodice Marjanović i Krsmanović, kaže za Kurir da može da pretpostavi kroz kakvu agoniju oni prolaze već mesec dana.
- Iskreno se nadam i duboko verujem da će policija pronaći ubicu. Policajci koji tragaju za Tijaninim ubicom pokazali su da su profesionalci. Mislim da je samo splet okolnosti što još uvek nije uhvaćen ubica, verovatno ima nekih poteškoća, ali ubeđen sam i siguran da će zločin biti rešen - rekao je Jurić.

Sagovornik Kurira naglašava da je siguran da policija zna ko je ubica, ali da samo nema dovoljno dokaza da bi se to utvrdilo.
- Ubeđen sam da će to u neko dogledno vreme biti rešeno. Duboko verujem da će ubica biti uhvaćen i molim se bogu da takvi monstrumi ne budu na slobodi.

Fotografijom koju je Jurić objavio na svom Fejsbuk profilu podsetio je da je juče Tijani bio rođendan.- I praznici i njen rođendan, kada se porodica okupljala, izuzetno su teški i bolni za nas - kaže Igor.

J. R.

40 dana od zločina

POMEN 11. MAJA

Porodica Marjanović, kao i majka ubijene pevačice Zorica Krsmanović, 40 dana od zločina obeležiće 11. maja na groblju u Borči.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u