Društvo

ISPOVEST UPLAKANOG VOZAČA BMW-A SMRTI: Ne znam kako ću na duši nositi smrt mojih prijatelja!

Objavljeno: 24.11.2014 | 09:01Izvor: Telegraf.rs

- Svi smo popili po koju čašicu alkohola, ali nismo bili mortus pijani. Jako mi je žao zbog svega što se dogodilo i ne znam kako ću to da preživim - rekao je kroz suze Dušan Jovanović (19) na saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu

Devetnaestogodišnjem Dušanu Jovanoviću, koji je automobilom u subotu ujutru uleteo u Dunav, određen pritvor do 30 dana. Slomljen je prihvatio krivicu, priznao da nema dozvolu i da je auto uzeo krišom.

Svi smo popili po koju čašicu alkohola, ali nismo bili mortus pijani. Jako mi je žao zbog svega što se dogodilo i ne znam kako ću to da preživim – rekao je kroz suze Jovanović (19) na saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu. Njemu je nadležni sud odredio pritvor do 30 dana, zbog mogućeg uticaja na svedoke, da ne bi ponovio delo, kao i zbog uznemiravanja javnosti.

- Priznajem da sam kriv i spreman sam da snosim sve posledice tragedije koju sam izazvao. Isto tako neizmerno se kajem i ne znam kako ću na duši nositi smrt mojih prijatelja i to što sam vozio bez vozačke dozvole – rekao je on na saslušanju.

Kako “Novosti” saznaju iz izvora bliskih pravosuđu, Jovanović je do detalja opisao šta se dogodilo pre kobnog sletanja automobilom u Dunav. Devetnaestogodišnji Jovanović je sa društvom seo u BMW i krenuo put Ade Huje ka restoranu “Carska ohota”.

Bili smo u jednom klubu na Dorćolu. Tačno je da smo svi popili po koju čašicu alkohola, ali ne i da smo bili mortus pijani. Drogu nismo koristili. Konkretno, sećam se da sam popio tri do četiri rakije – ispričao je Jovanović tužiocu, i dodao da je vozio Višnjičkom ulicom i skrenuo ka Dunavskom keju, kao i da mu je put kojim je vozio bio potpuno nepoznat.

- Odjednom sam se našao u Dunavu i nisam stigao ni da kočim. Tada je nastao haos – ispričao je Jovanović tužiocu.

Luka Višnjić (20), sin novinarke Olje Bećković, uspeo je da izađe iz automobila tako što je rukom razbio staklo. Tom prilikom je polomio ruku. I Jovanović je uspeo da se spase, kao i Milica Jokić (18) koja se nalazila na suvozačevom mestu.Nažalost, Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18), kao i Miloš Janković (20) koji se nalazio u gepeku, udavili su se u reci.

Policija je na mestu nesreće uzela izjave od preživelih aktera nesreće, a urađen im je i alko-test koji je pokazao da su svi bili u alkoholisanom stanju. Vozilo „BMW 325 kupe“, kojim je upravljao Dušan Jovanović je na veštačenju, a očekuju se i obdukcioni rezultati poginulih, kao i toksikološke analize troje preživelih iz saobraćajke.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u