Društvo

ISPOVEST PRETUČENE RADNICE: Krvnički me udarao dok nisam pala, a posle bacio stolicu na mene

Objavljeno: 08.02.2016 | 12:10Izvor: Kurir

GORNJI MILANOVAC - Nada Marić (59), radnica u prodavnici pogrebne opreme “Pero Marić”, koja je brutalno je pretučena u subotu na radnom mestu, kada su pri kraju radnog vremena u radnju ušla dvojica maskiranih muškaraca, progovorila je o napadu.

- Odmah mi je rekao: “Daj pare!” Tek tada sam videla da ima kapuljaču na glavi i maramu na licu. Nije čekao od mene nikakav odgovor već sam istog trenutka dobila snažan udarac metalnom palicom po glavi. Zakukala sam i rekla im da uzmu novac samo da me ne tuku. To ga očito nije interesovalo, pa je počeo krvnički da me udara kuda je stigao, po grudima, leđima, glavi. Jaukala sam od bolova i zvala u pomoć. Kada sam pala, počeo je da me šutira i udara palicom po nogama. Tada mi je i slomljen zglob. Ni to mu nije bilo dovoljno, pa je uzeo stolicu i bacio je svom snagom na mene - priseća se užasa koji je preživela Nada Marić.

Nesrećna žena kaže da je sigurna da napadači nisu želeli da izvrše razbojništvo.

- U kasi je bilo oko 20.000 dinara, a u novčaniku, koji je stajao na pultu i koji su morali da vide, bilo je oko 300 evra i petnaestak hiljada dinara. To nisu ni pipnuli, niti su ih pare interesovale - navodi ona.

Pretučena žena prebačena je u čačansku bolnicu, gde je zadržana na odeljenju ženske hirurgije. Konstatovan joj je prelom desnog skočnog zgloba, kao i brojna nagnječenja po telu i hematomi po glavi.

Dejan Marić, sin osnivača firme, kaže da je napad na njegovu majku kulminacija dugogodišnjih pritisaka koji se vrše na porodicu Marić i njihovu firmu.

- Porazbijali su nam izloge radnje u Gornjem Milanovcu 2011. godine, pokušali su da obiju stan u kom živim. U aprilu prošle godine obili su nam sedište firme i odneli samo kućišta od računara. Pre sedam dana izgreban je majčin auto. Pretnje i ucene smo dobijali maltene na dnevnom nivou. Sve to uredno sam prijavljivao policiji, ali do danas nas nisu obavestili da su došli do nekih konkretnih rezultata. Napad na moju majku je kulminacija pritisaka, ali bojim se da tu nije kraj. Ako neko može brutalno da pretuče ženu od 60 godina, plašim se da je taj spreman na sve. Tražimo od policije da nas zaštiti - apeluje Dejan Marić.

(Blic/Vladimir Nikitović)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u