Društvo

ISPOVEST NIŠLIJKE KOJA JE PREŽIVELA BOMBAŠKI NAPAD: Instiktivno sam rukama zaštitla glavu, METAL I STAKLO SU LETELI NA SVE STRANE!

Objavljeno: 29.08.2016 | 09:50Izvor: medio.rs

U trenutku eksplozije bila sam iza automobila i on mi je spasao život. Tek kada smo drugarica i ja pobegle videla sam da na nozi imam veliku ranu od gelera, ispričala je Aleksandra Stanković (21) iz Niša

Stigla sam da stavim samo ruke preko glave da bih se zaštitila od stakla i metala koji su zbog eksplozije bombe leteli na sve strane. Prijateljica me povukla i počele smo brzo da bežimo iz Dušanove ulice, gde je eksplodirao "golf . Nisam znala da sam povređena, tek kasnije sam videla na nozi ranu kako zjapi.

Ovako je za Informer počela priču Nišlijka Aleksandra Stanković (21), koja je pravim čudom zadobila samo posekotinu noge kada je u subotu u Nišu eksplodirao "golf" u vlasništvu teško povređenog Aleksandra Barjaktarevića, kom je neko podmetnuo bombu pod vozilo.

- U toj ulici ima mnogo kafića, mladi ulaze, izlaze, pa je uvek velika gužva. U nameri da izbegnem guranje, odvojila sam se od drugarica i pokušala da prolaz nađem krećući se uz trotoar, gde su parkirana vozila. Ne sećam se tačno trenutka eksplozije - navodi ona.Nišlijka dodaje da pamtim da je uspela da stavi ruke na glavu kako bi se zaštitila od stakla i komada metala koji su leteli na sve strane.

- Prijateljica me povukla, počele smo brzo da bežimo u suprotnom pravcu. U tim trenucima uopšte nisam osećala da sam povređena. Kada smo dovoljno izmakle, pogledala sam noge i videla da mi je patika rasečena. Skinula sam obuću i tek onda videla ranu kako zjapi. Došla je Hitna pomoć i odvezla me u bolnicu, gde mi je povreda ušivena - priča Aleksandra.

Kako kaže, u tom trenutku se nije uplašila, ali je, međutim, kasnije počela da oseća veliki strah.

- Tek oko sat vremena kasnije osetila sam vrtoglavicu i shvatila šta je moglo da mi se desi. Setila sam se kako su se kola koja su me zaštitila zaljuljala i odskočila. Da nisam bila iza njih, možda bih i nastradala - priseća se ona.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je pod Barjaktarevićevo vozilo postavljena jaka eksplozivna naprava.

- Bomba je postavljena pod levi prednji točak, ispod motora i to je spasilo i Barjaktarevića i prolaznike. Glavni udar je podneo motor, ali oštećenja na njemu svedoče da je u pitanju sredstvo jake razorne moći. Da je bila postavljena ispod sedišta ili u samom vozilu, vozač bio sigurno stradao. Ovako je ostao bez leve noge - kažu naši sagovornici.

Još se utvrđuje i kako je bomba aktivirana, jer, iako su prvi rezultati istrage ukazivali da se radi o bombi "na potez", sada se ne isključuje mogućnost i da je detonirana iz daljine.

Još dvoje povređenih

Osim Aleksandre Stanković, koja ima povredu noge i Aleksandra Barjaktarevića, koji je ostao bez leve noge, u eksploziji automobila pod koji je bila podmetnuta bomba povređen je i prolaznik I. V. (22)
- On se i dalje nalazi na lečenju u niškoj bolnici, jer mu je parče gelera zakačilo pluća - rečeno nam je u toj bolnici.

Motiv kriminalni obračun

Motiv napada na Aleksandra Barjaktarevića se još utvrđuje, ali nesumnjivo je u pitanju obračun kriminalnih grupa. Aleksandar je poznat policiji jer je pre osam godina učestvovao u ubistvu Marka Pavlovića, nakon čega je pobegao u inostranstvo, pa mu je suđeno u odsustvu. Povezivan je i sa grupom "Pink Panter" a pominje se i da je bio u sukobu sa ljudima Aleksandra Stamenkovića, nedavno ubijenog u novobeogradskom naselju Belvil.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u