Društvo

ISPOVEST AUSTRALIJANCA O KOJEM PRIČA CELA SRBIJA: Nemam devojku, nedostaju mi srpske žene!

Objavljeno: 21.09.2014 | 19:03Izvor: Telegraf.rs

Stefan Popović (28) koji je samo jednim tekstom zapalio čitav internet i pokazao kako i koliko može da se voli domovina svojih predaka otkriva za Telegraf: - Nemam devojku, zato što sam previše izbirljiv. Devojka treba da ima prijatnu spoljašnjost, ali i da zna da se zeza, da je opuštena, upravo mi zato prija menatalitet Srpkinja. Moram da priznam da ne volim plavuše - kroz smeh otkriva Stefan

On je Australijanac o kojem priča cela Srbija. I to ne bilo kakav, već Australijanac srpskog porekla, koji je samo jednim tekstom zapalio čitav internet i pokazao kako i koliko može da se voli domovina svojih predaka.  Ali, pre nego što počnete da čitate ovaj intervju, morate prvo da pogledate fenomenalnan tekst o 10 razloga zbog kojih obavezno treba posetiti Srbiju.

U eksluzivnom intervjuu za Telegraf Stefan Popović (28) otkrio nam je šta mu najviše nedostaje iz Srbije i koliko često posećuje našu zemlju.  Stefan je diplomirani žurnalista, radi kao TV voditelj u Australiji, mama mu je sa Kosova, a tata iz Niša, obožava Divca i Cecu, nema devojku, navija za Zvezdu, rođen je ovde i voli svaki pedalj naše zemlje.

Foto: S. Pikula, Tanjug/Oksana Toskić, Aleksandar Ćirić, Promo/Freestyler, blogger.com/stefan-popovic

Foto: S. Pikula, Tanjug/Oksana Toskić, Aleksandar Ćirić, Promo/Freestyler, blogger.com/stefan-popovic

- Trudim se da u Srbiju dođem svake godine, kaže nova internet senzacija, i dodaje:

- Dolazio bih i češće, ali je mnogo daleko, te se uvek trudim da ostanem preko mesec dana. Evo baš sam nedavno bio i vratio se pre tri nedelje. Prošao sam od Beograda pa sve gradove do juga. Bio sam na Kosovu za Vidovdan. Mamina familija je izbegla 1999. godine, ali ti ljudi dole su nam prijatelji. Bio sam i u Crnoj Gori na moru… Generalno, ono što najviše volim jeste da prvo izdvojim par dana za obilazak Beograda. Volim da sedim na Kalamegdanu i pijem pivo. Takođe, Guču obožavam. Ali, najviše od svega volim da skupim društvo, odemo na teren i igramo košarku – kaže na početku razgovora Stefan.

Foto: Facebook/Stefan Popović

Foto: Facebook/Stefan Popović

Najviše mi nedostaje kultura, društvo, hrana i devojke. Znate kada nekog muškarca pitaju zašto voli svoju ženu, e tako je i kada mene pitate zašto volim Srbiju. Osećam se domaće u našoj zemlji. Volim da živim za Srbiju, kada čujem da su poplave, tuga me obuzme, iako sam daleko, nekako, to je moja zemlja – dodaje mladi novinar i priznaje da ima želju da se preseli u Beograd.

Stefan je ispričao čime se bavi u životu i kako provodi vreme u Australiji.

Foto: Facebook/Stefan Popović

Foto: Facebook/Stefan Popović

- Završio sam novinarstvo i zaposlio sam se kao TV voditelj na gledanom kanalu. Inače, volim da plivam, treninram košarku, volim da budem zdrav – kaže Australijanac srpskog porekla.

Zanimljiv je susret našeg sagovornika i Vlada Divca, te njihovo višegodišnje poznanstvo…

Foto: Facebook/Stefan Popović

Foto: Facebook/Stefan Popović

- Upoznao sam ga tako što sam mu 2011. godine prišao u kafiću u Srbiji da se slikam sa njim. Onda smo se ponovo sreli 2012. kada je došao na Australian Open. Divan je čovek. Pratio sam njegovu karijeru godinama, dečko srpskog porekla koji igra košarku, naravno da sam pratio tu ekipu. Cenim ga kao igrača i kao čoveka. Kada smo se upoznali, bio je duša od čoveka. Kasnije, kada smo se upoznali, zvali su me da vodim program za humanitarno veče posvećeno ugroženima u Srbiji – ističe mladi Popović.

Kada smo se već dotakli sporta, zanimalo nas je za koji fudbalski tim navija…

Foto: Facebook/Stefan Popović

Foto: Facebook/Stefan Popović

- Za Zvezdu. Mada, znam da kažem da je Partizan ušao u Ligu Evrope, pa sam, naravno, navijao za srpsku ekipu. Pratim i tenis, svake godine idem ovde na turnir. Volim Anu, Noleta, Zimonjića, Jelenu… – kaže kroz smeh novinar.

A sprska muzika?

- Naravno da slušam sprsku muziku. Volim Cecu, pesme Tome Zdravkovića, sve zavisi od raspoloženja. Volim i SARS. Beogradski sindikat, nekada hoću nešto brže, nekada neke balade… Ceca je legenda – dodaje za Telegraf mladi sagovornik.

Foto: Facebook/Stefan Popović

Foto: Facebook/Stefan Popović

Budući da je mlad, lep, uspešan i pameta, samo se nametnulo pitanje ima li devojku i kakve osobe ženskog pola ga privlače?

Srpkinje su bombe za Australijanke. Jedan moj drug je došao ovde da radi seminar i kada sam ga iz Australije pitao kako teče, kroz smeh je rekao “nikako, stalno sam napolju, devojke su toliko lepe”. Ja nemam devojku, zato što sam previše izbirljiv. Devojka treba da ima prijatnu spoljašnjost, ali i da zna da se zeza, da je opuštena, upravo mi zato prija menatalitet Srpkinja. Moram da priznam da ne volim plavuše – kroz smeh otkriva Stefan.

Popović dodaje da ne bi oprostio prevaru devojci…

Saznali smo i da je imao ulogu u filmu “Bićemo prvaci sveta”, u režiji Darka Bajića, te da je uživao na snimanju pored Tamare Dragičević, Stefana Kapičića, Nine Janković… Ovaj istorijski, sportski i biografski film prikazuje kako su četvorica vizionara – Nebojša Popović, Bora Stanković, Radomir Šaper i Aleksandar Nikolić od “sporta za žene” napravili najbolji kolektivni proizvod sa Balkana.

Za kraj, Stefan obećava da uskoro ponovo dolazi u Srbiju, a u Australiji namerava da nastavi posao novinara i TV voditelja.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u