Društvo

INSPEKTORI RADA BILI U LOVU: Svaki deseti radnik radi "na crno"!

Objavljeno: 30.04.2015 | 20:32Izvor: Telegraf.rs

Imajući u vidu broj lica zatečenih na radu "na crno" i neprimenjivanje mera bezbednosti i zdravlja na radu, inspekcija rada će i u narednom periodu organizovati vanredne inspekcijske nadzore, pre svega na gradilištima, saopštilo je Ministarstvo za rad

U kontrolama gradilišta i ugostiteljskih objekata na teritoriji Beograda i gradilišta koridora 10 i 11, inspektori rada su 29. aprila zatekli 1.758 radika, od kojih je 171 radio “na crno”.

Nadzorima je obuhvaćeno 257 poslodavaca, a zbog utvrđenih prekršaja inspektori su podneli 48 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i 14 zahteva u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Inspekcija rada je zbog utvrđenih nepravilnosti kod poslodavaca donela ukupno 99 rešenja – 49 u oblasti radnih odnosa i 50 u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, kao i pet rešenja o zabrani rada na radnom mestu.

Imajući u vidu broj lica zatečenih na radu “na crno” i neprimenjivanje mera bezbednosti i zdravlja na radu, inspekcija rada će i u narednom periodu organizovati vanredne inspekcijske nadzore, pre svega na gradilištima, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u