Društvo

INCIDENT U SUBOTICI Dečak pokušao da pomogne migrantu, on ga isekao skalpelom po glavi

Objavljeno: 23.08.2016 | 19:56Izvor: Blic

S.S. (16) iz Subotice zadobio je povrede kada ga je migrant skalpelom rasekao po glavi dok je dečak, zajedno sa bratom D. S., hteo da mu pomogne da nađe prenoćište.

Maloletniku je povređena i noga prilikom pada pošto ga je migrant kada se dete sagnulo skalpelom posekao po zadnjem delu glave pri čemu mu je rasekao i uvo.

Dečaci su još uvek uplašeni i u šoku i ne žele da javno govore o napadu, a njihova prijateljica M. P. (17) kaže za „Alo“ da se sve odigralo 17. avgusta u centru grada i da je samo igrom slučaja izbegnuta tragedija.

- Naše društvo se okupilo u parku „Ferenca Rajhla“, u blizini železničke stanice,. Ne ostajemo dugo, najkasnije do 22 sati, a to veče oko 21 časova su nam prišla trojica migranata. Pitali su za prenoćište i drugar je pokušavao da im objasni kuda da idu, ali pošto ne zna dobro engleski njih dvojica su krenuli sa njima, da im pokažu put. Nedaleko od parka drug se sagnuo, a jedan od migranata, koji je delovao najmirnije, iz čista mira je izvadio skalpel i posekao mu glavu – kaže M. P.

Devojčica je još sedela u parku sa društvom kada su se braća vratila i odmah je pozvala Hitnu pomoć, a neko iz društva policiju.

- Seli smo na klupe bliže putu, njemu je krv jako curila i pokušavali smo maramicama da je zaustavimo. Povređenog druga je hitna odvezla u bolnicu, a njegov brat je ostao da sačeka policajca i sve mu je ispričao. Uplašeni smo jako, a čula sam od drugara da su istu tu trojicu ponovo juče videli u gradu – kaže M. P.

Njena majka Slađana Perišić objavila je na „Fejsbuk“ profilu upozorenje i apel svima da dele njen post u kome ukratko opisuje ceo slučaj.

- U šoku sam jer tim ljudima se u našoj zemlji pomaže, a oni nam ovako vraćaju što nam decu povređuju. To su sve zlatna deca koja su htela da im pomognu i zaista je neljudski da im se to vrati na ovaj način – zaključuje Perišićeva.

U policiji potvrđuju da su migranti napali dvojicu maloletnika i da je jedan od njih povređen. Policija je po pozivu mladih odmah reagovala i o svemu obavestila Osnovno javno tužilaštvo i dalje intenzivno traga za napadačima.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u