Društvo

I ŽIVOTINJE PLAKALE? Vukovi u zoo vrtu tužno zavijali posle smrti Vuka Bojovića!

Objavljeno: 17.09.2014 | 17:36Izvor: Telegraf.rs

Direktor Beo zoo vrta Vuk Bojović jutros je preminuo, a ta vest potresla je celu Srbiju. Nakon velikog gubitka, čini se da i životinje tuguju. Nekoliko posetilaca nam je ispričalo da se jutros oko 9 časova začulo tužno zavijanje vukova

Vest da je jutros preminuo Vukosav Vuk Bojović, vajar i dugogodišnji direktor beogradskog Zoološkog vrta, potresla je celu Srbiju. Nakon ovog gubitka, čini se kao i da životinje u Beo zoo vrtu tuguju, a nekoliko posetilaca nam je ispričalo da se jutros oko 9 časova začulo tužno zavijanje vukova.

Bojović je bio veliki ljubitelj životinja o kojima se brinuo čak 28 godina koliko je proveo kao rukovodilac glavne životinjske oaze u Beogradu. Velika ljubav prema njima i ogromni napori da se zoo vrt unapredi, doveli su da toga da se na dan velike tuge i životinje ponašaju drugačije.

- Bila sam malopre u zoološkom vrtu i primetila da su vukovi veoma uznemireni i tužno zavijaju. Pomislila sam da možda tuguju zbog odlaska velikog čoveka koji je brinuo o njima – kaže za Telegraf naša sugrađanka Jovanka Petrović, koju smo zatekli neposredno ispred Beo zoo vrta.

Reporter Telegrafa potvrđuje da se celo životinjsko carstvo na Malom Kalemegdanu ponaša veoma smireno, životinje su povučene i ne reaguju mnogo na posetioce i radnike koji se brinu o njima, pa deluje kao da je vest o smrti velikog Vuka stigla i do njih.

Konačno, pitali smo zaposlene da li je zavijanje vukova uobičajena pojava ujutru. Potvrdili su nam da se to dešava ponekad.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u