Društvo

HVALA BOGU Mladi džudista na lečenju o trošku države

Objavljeno: 29.05.2016 | 11:07Izvor: Alo!

Koordinator humanitarne akcije Džudo saveza Srbije Dragan Atanasov izjavio je danas da će Ministarstvo zdravlja platiti lečenje niškog džudiste Igora Nurkića (18) na sepcijalizovanoj klinici u nemačkom gradu Flensburgu.

On je za agenciju Beta rekao da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar već potpisao rešenje kojim se iz budžetskog fonda Vlade Srbije odobrava isplata 165.000 evra, neophodnih da Nurkić nastavi lečenje leukemije limfoma.

"Očekuje se da Igor u petak završi prvi tretman hemoterapijom i trebalo bi da odmah krene put Nemačke. Upravo traju pregovori lekara iz Niša i doktorke Nadežde Basare koja se angažovala da Igor nastavi lečenje u Nemačkoj", dodao je Atanasov.

POMOZIMO NIKOLI!Atanasov je istakao da su proteklih dana, zahvaljujući dobrim ljudima, prikupljena značajna sredstva, a da će sav novac biti deponovan na namenski račun Džudo saveza Srbije.

Ta sredstva biće iskorišćena za plaćanje pratećih troškova lečenja koje će porodica Nurkić imati, poput troškova iznajmljivanja stana u Flensburgu i nabavke dodatnih lekova.

"Kada lečenje bude završeno i Igor se vrati u Niš, Džudo savez Srbije će sva preostala sredstva iz humanitarnih akcija uplatiti niškoj Klinici za onkologiju", rekao je Atanasov.

On je istakao da Džudo savez Srbije zahvaljuje svim ljudima dobre volje iz zemlje i dijaspore koji su se proteklh dana uključili u prikupljanje sredstava za Igorovo lečenje.

Igor Nurkić je član Džudo kluba "Kinezis" i reprezentativac Srbije u džudou.

Prošle godine osvojio je treće mesto na državnom prvenstvu za mladje seniore, a pobedio je na juniorskom prvenstvu Srbije u sambou.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u