Društvo

HTEO SAM SAMO DA BUDEM SA SVOJIM ANĐELOM, A ZAVRŠIO SAM NA POTERNICI: Vapaj Ivana P. za ćerkom bez koje ne može da živi!

Objavljeno: 14.02.2016 | 21:29Izvor: Telegraf.rs

Ivan Popović iz Aranđelovca tvrdi da mu preti zatvor, jer nije ispoštovao odluku suda u tom gradu i u roku od 24 sata vratio ćerku (4,5) nevenčanoj ženi

Ivan Popović (33) iz Aranđelovca, tvrdi da mu preti zatvor jer nije ispoštovao odluku suda u tom gradu, i u roku od 24 sata vratio dete majci odnosno svojoj vanbračnoj ženi, koja je, kako Ivan navodi, “to isto dete napustila kada je imalo 13 meseci”.

Popović za Telegraf kaže da je njegova nevenčana supruga, otišavši od kuće odnela sve vredne stvari, ali ne i ćerkicu, dete nije videla skoro godinu dana, sve dok on, kaže, nije pokrenuo postupak za starateljstvo nad njim.

Popovića je, prema njegovim rečima, supruga napustila u julu 2012. godine, a on pretpostvlja da je to učinila zbog ljubomore. Smetalo joj je, navodno, što je kao turistički vodič često bio na putu, zbog čega je mislila da je vara.

– Bio sam na poslovnom putu kada me je 2. jula 2012. godine pozvala majka. Rekla mi je da mi je žena otišla od kuće a da je našu ćerku D. P., koja je tada imala 13 meseci, a sada 4,5 godine, ostavila. Pokušao sam da je pozovem više puta, međutim, ona se nije javljala, pa sam prekinuo put i vratio se kući. Čekao sam nekih osam meseci da vidim šta će da se desi, da li ćemo se pomiriti, ali ništa se nije dešavalo. Niti je dolazila da vidi devojčicu, niti je pokušavala da je vidi, niti se javlja – priča Popović za naš portal.

S obzirom na takvu situaciju, posavetovao se sa advokatom i pokrenuo tužbu kako bi dobio starateljstvo nad detetom. Tada počinje Popovićeva agonija.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

– Zaposleni u Centru za socijalni rad u Aranđelovcu dolazili su nekoliko puta kod mene, obilazili kuću kako bi videli u kakvim uslovima dete živi i odrasta. U početku su sudu prosleđivali informacije da je dete uredno, da odrasta kako treba i da nema nikavih problema bez obzira na to što nema majke.Kada je počelo suđenje, na samom početku su meni dodelili dete. Odlučeno je da dete ostane kod mene i počne da se upoznaje sa majkom u prostorijama Centra za socijalni rad. Na početku sam ja vozio dete u Kruševac kod majke subotom i nedeljom, međutim ona se nijednom nije pojavila. Naknadno je takva odluka promenjena da ona dolazi iz Kruševca u Aranđelovac, ali i to je bilo uzaludno. Ja sam sve ispoštovao a ona ništa – tvrdi Popović.

Iako je, kako tvrdi, on sve ispoštovao, a majka ništa, poslednja odluka suda, odnosno Osnovni sud u Aranđelovcu presudio je da se dete dodeli majci, kao i da otac plati alimentaciju za prethodnih godinu dana.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

–  Sud je, po difoltu, presudio da dete ide majci, jer ga je ona rodila. Moja bivša žena je, očigledno, uspela da okrene stvar u svoju korist. I, to, verovatno kada je umro čovek iz Centra za socijalni rad, koji je vodio slučaj pa ga preuzele žena i još jedna pravnica iz Kruševca, odakle je i moja žena. Od tada, sve se odjednom menja. S tim u vezi, sud je odbacio nalaz psihološkog veštačenja mene i moje bivše supruge u kom veštak navodi da moja žena ima početak psihopatije. Sud odbacuje takvo veštačenje, veštak se izuzima i bez objašnjena. Osim što je dete dato majci, sud je doneo odluku da plaćam alimentaciju i za poslednjih godinu dana iako je ćerka bila kod mene – kaže Popović.

Popović je imao 24 sata da vrati dete majci. Takva odluka doneta je pre, oko tri meseca, dete je i dalje kod njega, a majka prema njegovim rečima, ni ne pokazuje inicijativu da uzme devojčicu.

– Na poternici sam već tri meseca zbog nepoštovanja sudske odluke. Na sve to sam uložio žalbu, apokrenuta je i peticija da se ceo slučaj nad utvrđivanjem starateljstva nad detetom, vrati na početak suđenja, i da bude transparentno za javnost – rekao je on i za kraj dodaje da bi mu bilo mnogo lakše da je njegova žena odvela i dete sa sobom:

– Na taj način bi pokazala da je majka.

(Lj. Račić)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u