Društvo

HOĆE LI SADA BITI BOLJE? Za ishranu trudnica i porodilja odgovaraće direktori!

Objavljeno: 28.07.2014 | 11:49Izvor: Telegraf.rs

Direktori zdravstvenih ustanova direktno će biti odgovorni ministru zdravlja za kvalitet ishrane u njihovim ustanovama. Biće povećan kvalitet ishrane za trudnice i porodilje - najavljeno u Ministarstvu zdravlja posle pisanja medija o užasnoj hrani koju dobijaju naše porodilje

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar naložio je da se oformi posebna komisija za jelovnik trudnica i porodilja u porodilištima, piše “Blic”.

Posle otvorenog pisma roditeljskog portala Bebac i pisanja mnogih medija Ministarstvu zdravlja, u kom ih pozivaju da u Narodnoj skupštini poslanicima serviraju hranu kakva se služi u srpskim porodilištima, Ministarstvo zdravlja počeće da rešava ovaj decenijski problem.

- Ministarstvo zdravlja je na čelu sa ministrom Zlatiborom Lončarom prepoznalo ovaj dugogodišnji problem, koji je iznelo udruženje “Bebac”, a koje dosad nije rešavano.

Foto: bebac.com

Foto: bebac.com

Iako jelovnike određuju nutricionisti u svakoj zdravstvenoj ustanovi,a količinu gradivnih materija savetodavno preporučuju instituti, odnosno zavodi za javno zdravlje, Ministarstvo zdravlja oformiće i posebnu komisiju koja će uspostaviti minimum obaveznog kvaliteta u ishrani trudnica i porodilja kao deo posebne brige za zdravlje majke i dece u našoj zemlji.

Direktori zdravstvenih ustanova direktno će biti odgovorni ministru zdravlja za kvalitet ishrane u njihovim ustanovama – rečeno je u Ministarstvu zdravlja.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u