Društvo

HEROJ O KOM PRIČA CELA SRBIJA Milun na autoputu spasao stotine života neobičnim potezom!

Objavljeno: 24.10.2017 | 18:13Izvor: Alo!

Milan Đačić spasavao tuđe živote rizikujući svoj sopstveni!

- To bi svako uradio - kaže na početku razgovora naš sagovornik. A ne bi, uradio je baš i samo on. Za ovaj podvig ne bi se ni znalo da se građani nisu javljali našoj redakciji sa neverovatnom pričom o Milunu Đačiću, koji je prošlog četvrtka sprečio tragediju većih razmera prilikom lančanog sudara kod Feketića, jer je puna dva sata po gustoj magli fluoroscentnim prluskom mahao drugim vozačima upozoravajući ih na opasnost.

- Svoje vozilo sam zaustavio bukvalno dva metra od udesa, nije bilo drugog izbora. Instinktivno sam izašao iz vozila i počeo da upozoravam druge vozače. Mislim da u takvom momentu niko od nas nema prava da misli samo na sebe i bude sebičan, već je obavezan da razmišlja o životima drugih - kaže za „Alo!“ pedesetsedmogodišnji Milun Đačić i dodaje da je tokom dva sata njegove akcije na autoputu samo razmišljao koliko dece ima u automobilima koji mu dolaze u susret.

Magla autoputSatima upozoravao vozače na udes u magli, Foto: Vladimir Živojinović

Đačić ističe da se posebno fokusirao na brzu traku jer se vozači u njoj teže zaustavljaju i da je bukvalno „skakao na haube automobila da bi ga uočili“. Sada već uz osmeh ističe da je pukom srećom prošao bez težih povreda, ako se ne računa bol u levoj ruci i ramenu, što je posledica dvosatne „spasilačke misije“. Đačić je inače otac četvoro dece, preduzetnik i predsednik crkvenog odbora u Bajmoku.

Srećko Ćirjaković, očevidac saobraćajne nesreće i jedan od mnogih kojima je Đačićeva neobična požrtvovanost spasla život, kaže da je danima posle nesreće razmišljao koliko je „glava sačuvano zbog lude hrabrosti čoveka koji trči po autoputu po magli“ i pokušavao da nađe junaka feketićke priče.

- Pokušao sam da putem društvenih mreža saznam o kome se radi, pogotovo što mu u onom haosu nisam dobro video lice. U toku dana mi se javilo desetak prijatelja, koji su me obavestili da su ostali živi i zdravi samo zahvaljujući čoveku koji je trčao sa prlsukom, da bi nešto kasnije sa mnom kontaktirala i Đačićeva ćerka porukom: „Hvala vam, heroj o kojem pišete je moj otac“ - kaže Ćirjaković i dodaje da ga je iznenadila solidarnost ljudi prilikom tog lančanog sudara.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u