Društvo

HAŠIM TAČI I ZAPAD SPREMAJU PAKLENI PLAN PROTIV SRBA: Na ove JEZIVE UCENE Srbija NEĆE NIKADA PRISTATI!

Objavljeno: 28.07.2015 | 08:23Izvor: Telegraf.rs

- Ono što Srbija može da uradi jeste da povede snažnu diplomatsku aktivnost, razgovor i objašnjenje u UNESKU koliko bi takav presedan bio štetan - kaže šef pregovaračkog tima Srbije sa EU

Kroz članstvo u međunarodnim sportskim organizacijama i 16 specijalizovanih agencija kao što je UNESKO Priština planira da onemogući odbijanje za članstvo u Ujedinjenim nacijama!

Kosovski zvaničnici s premijerom Isa Mustafom i šefom diplomatije Hašimom Tačijem na čelu, uz pomoć Zapada, na sve načine pokušavaju da dobiju stolicu u UN, koja im nije omogućena Rezolucijom 1244.

Ambasador Srbije pri Unesko Darko Tanasković kaže dakosovski zvaničnici preduzimaju sve moguće poteze kako bi se pridružili UN.

– Primanje Kosova u UN bila bi još jedna potvrda državnosti, te oni vuku sve moguće poteze kako bi dobili stolicu, a prijemu UNESKO je samo još jedna stepenica ka tom putu – kaže on.

– Verujem da mnogim državama nikako ne ide u prilog da Kosovo uđe u UNESKO, jer bi taj presedan omogućio i drugim sntitetima da podnesu iste zahteve – dodaje Tanasković.

– Ono što Srbija može da uradi jeste da povede snažnu diplomatsku aktivnost, razgovor i objašnjenje u UNESKU koliko bi takav presedan bio štetan – kaže šef pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u