Društvo

HAKOVANE KAMERE U BEOGRADU Manijaci gledaju žene na depilaciji

Objavljeno: 23.09.2014 | 22:15Izvor: Blic

Hakeri i dalje presreću sigurnosne kamere po Srbiji, a bezbedni nisu čak ni građani koji čekaju u redu za depilaciju intimnih delova tela.

Hakerski sajt na kome je objavljeno više od trista presretnutih video-zapisa sa sigurnosnih kamera iz Srbije i dalje je u funkciji, a dnevno ga posećuju desetine hiljada ljudi. Svaki korisnik interneta može neprekidno da gleda ko i šta kupuje u pojedinim prodavnicama, ko je s kim otišao na sastanak u kafić, pa čak i ko se sprema za depilaciju intimnih delova tela.

Taj sajt je raj za voajere svih vrsta kojima su beskrupulozni hakeri omogućili da zađu u najveću intimu svakog pojedinca koji se nađe u blizini presretnute sigurnosne ili veb-kamere. Evropski stručnjaci i dalje tvrde da su uzrok ovog međunarodnog hakerskog napada neobezbeđene kamere kojima nisu promenjena fabrička podešavanja i šifre (npr. admin i 12345).

Stručnjaci: Promenite šifre
Stručnjak za sajberkriminal i bivši zamenik tužioca Aleksandar Milosavljević apeluje da svi moraju da vode računa o sopstvenoj zaštiti na internetu.
- Nema sumnje da je to sajberkrađa, ali često sami korisnici doprinose takvom kriminalu. Svaki proizvođač kamere napominje da je potrebno promeniti šifre na uređajima, ali to, očigledno, pojedinci ne urade, sve dok se ovakve stvari ne dogode - naveo je Milosavljević.

- Vi mora da se šalite. Je l’ ovo neka skrivena kamera - zapanjeno je upitao radnik jednog beogradskog kozmetičkog salona u elitnom delu Beograda, kome su reporteri „Blica“ juče saopštili da im je hakovano čak 16 sigurnosnih kamera.

Skandalozni snimci intime
Koliko se skandaloznih snimaka s kamera nalazi na dotičnom sajtu vidi se i sa ovih fotografija. Starija Beograđanka prikazana je kako leži u krevetu, ustaje, oblači se...

Radnik u prvi mah nije verovao da je tako nešto moguće, ali kada mu je predočena fotografija na kojoj se vidi kako nekoliko minuta ranije razgovara za pultom s mušterijom, ostao je zapanjen.

- Užasno mi je neprijatno i ne mogu da poverujem da se ovako nešto događa. Imamo nekoliko kamera u salonu, sem u prostorijama gde pružamo usluge, zbog zaštite privatnosti - kazao je radnik.

Potom se, vidno uznemiren, zahvalio na informaciji i telefonom obavestio vlasnicu salona i firmu koja je zadužena za održavanje video-nadzora. Među brojnim snimcima juče su mogli da se gledaju i radnici koji dremaju u kancelarijama, ljubitelji peciva kako se dvoume pred pekarskim rafovima, sadržaji kasa u prodavnicama, ali i parovi po kafićima i restoranima.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u