Društvo

HADŽIĆEVA SUPRUGA ZA KURIR: Goran je monstrum od čoveka

Objavljeno: 03.10.2015 | 13:17Izvor: Kurir

Ne daj bože nikome takva poniženja i maltretiranje. Bio je diktator u porodici, odahnuli smo dok je bio u bekstvu

NOVI SAD - Živka Hadžić, supruga Gorana Hadžića, haškog optuženika koji je pušten iz Sheveningena na lečenje u Srbiju jer ima karcinom mozga, u ispovesti za Kurir kaže da je bivši lider krajiških Srba monstrum i diktator koji je godinama psihički zlostavljao celu porodicu!

Hadžić je tokom godina skrivanja stvorio paralelnu porodicu, dobio ćerku, a nedavno je od Živke Hadžić zatražio razvod jer želi da se oženi dugogodišnjom ljubavnicom. Živka kaže da je uvek bio nemoralan i da je cela porodica patila zbog njegovog ponašanja.

Ponovo se povampirio

- Ne dao bog nikome. Takva ponižavanja, takav duševni bol, maltretiranje porodice, to se ne može opisati. Kad vam usred sna upadnu naoružani policajci s fantomkama radi pretresa, da provere da ga slučajno ne krijemo. Ko je taj koji može moje duševno zdravlje da nadoknadi? I sad, posle svega, ponovo se Goran povampirio. Postao je monstrum, iako je uvek bio diktator u porodici - priča u dahu Živka Hadžić i dodaje:
- Ali kome sam smela reći da je on to? Kako to da kažem za srpskog heroja, svi bi mene osudili. Uvek je bio nemoralan, imao je bezbroj žena. Ćerka ga je sretala s drugima. Svoju decu je mnogo napatio, a ja sam sve gutala. Znala sam da menja žene, ali prosto nisam imala kud s decom.

Kako kaže, Hadžić nije bio nikakav ratni zločinac, za šta ga optužuju, ali je porodicu izlagao mentalnom nasilju.
- Jednom su neki mediji za njega napisali „Konačno je dolijao gospodar života i smrti“, a ja kažem da je on uvek bio gospodar života i smrti naše porodice. On nikakav ratni zločinac nije bio, on je nad porodicom vršio mentalno nasilje. Mi smo odahnuli dok je bio u bekstvu s jedne strane, a s druge, država nas je maltretirala s pretresima. Sve je bilo kako glavni gazda kaže, a to je bio on - zaključuje Živka i dodaje da još ne zna da li će mu dati razvod, jer po njenom on nije svestan da rasuđuje, a ona nema para da plati veštaka koji bi dokazao da on nije sposoban da sam odlučuje.
- Dva tumora, ne daj bože nikome. Bude mi žao Gorana. Ali, kad razmislim da je zaboravio svoju porodicu, sina, ćerku, dvoje unučića, sestru, ne računajući mene, ne znam šta bih rekla - kaže još uvek zakonita Hadžićeva supruga.

Živka: On se i unuka i unuke odrekao, a ne zna ni da mu je ćerka po treći put trudnaŽivka: On se i unuka i unuke odrekao, a ne zna ni da mu je ćerka po treći put trudna


Naime, otkako je osnovao drugu porodicu s ljubavnicom, Hadžić je malo-pomalo prekinuo kontakt sa Živkom i decom.
- Goran se poslednji put čuo sa sinom Srećkom 25. maja. Tada mu je rekao: „Biraj između mame i mene.“ A Srećko mu je odgovorio: „Tata, pa to meni liči na nepristojnu ponudu. Ja isto volim i tebe i mamu.“ Goran mu je tada dodao: „Njih svih sam se odrekao, a o tebi ću još razmisliti.“ Ali izgleda da se i sina odrekao, jer posle toga se više nisu čuli - priča Živka.

Samo nekoliko dana od Goranovog rođendana, unuka Jana od ćerke napunila je četiri godine i čekala je svog dedicu da se pojavi. Međutim, on nije došao.

Živimo od milostinje

- On se i unuka i unuke odrekao, a ne zna ni da mu je ćerka po treći put trudna - kaže Živka Hadžić i podseća da ona i sin jedva sastavljaju kraj s krajem.
- Mi živimo od milostinje prijatelja. Četri meseca živimo kao bednici. Meni nikad nije dao da radim. Na rubu smo egzistencije, a on voda na večere, časti unaokolo što se ponovo oženio. A mi gladujemo i čekamo ko će nam pomoći - jada se Živka.

 

Šta je čitao u Hagu
KAKO JE POSTAO TO ŠTO JESTE

Goran je sad bolestan, i to je strašno i ja ga i pored svega žalim. Ali ne možeš ti pogaziti svoju decu zbog neke druge žene. Goran se hvali koliko je knjiga pročitao dok je bio u Hagu. A ja se pitam koja je to vrste literature bila koja ga je pretvorila u monstruma? Koja je to literatura koja mu je izbrisala sve pozitivno za 35 godina braka, koja mu je izbrisala da ima decu, unučad, rođenu sestru... - pita se Živka.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u