Društvo

Gradonačelnik Beograda odao počast žrtvama Holokausta

Objavljeno: 27.01.2015 | 16:04Izvor: Telegraf.rs

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas komemorativnoj ceremoniji. Vence su položili i predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, predstavnici Narodne Skupštine, Vlade, Saveza jevrejskih opština, Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, udruženja i diplomatskog kora

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas komemorativnoj ceremoniji odavanja počasti povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta. U ime Grada Beograda gradonačelik je položio venac na Spomenik žrtvama genocida u Drugom svetskom ratu.

– Logor na Starom sajmištu je jedini koncentracioni logor u Evropi koji nije na dostojan način obeležen. Grad Beograd je formirao komisiju koju čine najeminentniji stručnjaci i predstavnici jevrejske zajednice, a koja aktivno radi na tome da prostor nekadšnjeg logora najzad bude na pravi način obeležen – rekao je gradonačelnik Siniša Mali i dodajo da se trenutno radi na Centralnoj kuli, koja je najviše oštećena.

Vence su položili i predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić,predstavnici Narodne Skupštine, Vlade, Saveza jevrejskih opština, Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, udruženja i diplomatskog kora.

Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta ustanovljen je 1. novembra 2005. godine rezolucijom Generalne skupštineUjedinjenih nacija.

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u