Društvo

GLEDAO SAM SVOJE DETE KAKO SE BORI ZA ŽIVOT, NISAM MOGAO NIŠTA: Vapaj oca ubijene JOVANE POPOVIĆ (20)

Objavljeno: 02.07.2016 | 16:50Izvor: Telegraf.rs

- Sinoć sam Jovanu i Jelenu, našu mlađu ćerku, sa još dve drugarice odvezao do Žitišta na manifestaciju, nisam ni slutio da će nas ovo zadesiti - kaže Jovanin otac

Nezapamćena tragedija u Žitištu odnela je sinoć pet ljudskih života, a među stradalima je i Jovana Popović (20) iz Banatskog Karađorđeva, koju je otac sinoć odvezao u Žitište, “u grad”, sa sestrom i drugaricom.

Tuga i bol u malom mestu u blizini Žitišta. Ljudi su nemi, skrhani od bola i tuge.

Otac Petar Popović, rekao je za “Telegraf” da je još u šoku i da ne može da veruje da izgubio svoje dete.

– Sinoć sam Jovanu i Jelenu, našu mlađu ćerku, sa još dve drugarice odvezao do Žitišta na manifestaciju, nisam ni slutio da će nas ovo zadesiti. Kao i svaki otac imao sam poverenja u svoje dete, izašla je u grad sa drugaricama i trebalo je kasnije da odem po njih. U neko doba noći pozvala me je mlađa ćerka i rekla “Tata, Jovana je pogođena!” Mislio sam da se nije neko potukao, odmah sam krenuo sa suprugom. Kada sam stigao video sam svoje dete, ležala je i pokušavali su da je reanimiraju - priča nam nesretni otac.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Ne mogu da shvatim šta se dogodilo, ona je slučajno bila u tom lokalu, stajala je na pogrešnom mestu i evo, zar je ovo sudbina, u suzama priča otac.

Sestra Jelena (18) za naš portal nije mogla da govori, saznali smo da je stajala iza Jelene kada ju je metak pogodio u grudi.

– Bila je pored sestre i kada ju je upitala – Jovana jesi li dobro, samo je dva puta teško uzdahnula.Jovanu nisu mogli da spasu – ispričao nam je u trzajima bola Jovanin tata.

U njenoj kući bilo je prijatelja i komšija.

Jovana je bila divna devojka, ponos i dika svoga sela, odlična učenica upisala je Pravni fakultet u Novom Sadu.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

– Imala je još dva ispita da završi prvi godinu, sve je u roku dala ispite. Bila je pametna, savesna i vredna devojka, pričao nam je otac koji svoju tugu nije mogao sa sakrije.

Komšinica Snežana Javorin, ne može da govori od tuge.

– To su divna deca, još dve devojčice su povređene iz našeg mesta. Šta da očekujemo sutra kad nam deca izađu na piće, odu na koncert? Jovana je bila divna devojka, pametna, učila je i borila se za sebe.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Banatsko Karađorđevo nikada tužnije,  mnogi sada analiziraju situaciju, dolaze i odlaze, ali Jovane više nema. Kakve reči utehe reći roditeljima.

– Moram da brinem o Jeleni(18) i Stevanu (16), ali moj bol ostaje zauvek.

A koliko je boli bilo danas u mestima nastradalih ostaje nezapisano  jer reči ne postoje kada se ugasi jedan mladi život.

(Dragana Starčević)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u