Društvo

FUDBALERA UBILA STRUJA U KADI Bratislav Gašić: Nema više druga mog!

Objavljeno: 01.07.2016 | 09:32Izvor: Kurir

Bivši mistar odbrane Bratislav Gašić i njegovi sinovi teško podneli gubitak dugogodišnjeg prijatelja

KRUŠEVAC - Fudbalski trener i nekadašnji fudbaler Bojan Vujičić Vučko (42) stradao je u ponedeljak oko 20.30 od strujnog udara dok se tuširao u kupatilu.

Kako saznajemo, Vujičić je nakon treninga otišao u kuću svojih roditelja. Dok se tuširao, članovi porodice su videli blesak, nakon čega je nestalo struje. Kako se Bojan nije odazivao, ušli su u kupatilo i videli njegovo beživotno telo. Pozvali su Hitnu pomoć, ali su lekari samo mogli da konstatuju smrt.

Izgubio prijatelja... Bratislav GašićIzgubio prijatelja... Bratislav Gašić

Udar groma

Nije poznato da li je strujni udar nastao zbog neispravnih instalacija ili ga je možda izazvao udar groma u blizini kuće.

Brat Goran i roditelji ne pronalaze reči da govore o tragediji.
- Prošao je ceo svet i nije mu se ništa dogodilo, a stradao je kod kuće - kratko su rekli roditelji skrhani bolom.
- Grmelo je i sevalo. U jednom trenutku jak blesak obasjao je kuću. Nestala je struja. Pozivali smo Bojana, ali on se nije javljao. Kad smo ušli u kupatilo, našli smo njegovo beživotno telo. Pozvali smo odmah Hitnu pomoć, koja je relativno brzo stigla, ali je za njega bilo kasno. Lekari su mogli samo da konstatuju smrt - kaže sagovornik.

Sumnja se da je do tragedije došlo usled kvara na elektroinstalacijama, ali i udara groma. Snažan blesak koji je obasjao kuću ukazuje na električno pražnjenje iz atmosfere. To bi moglo da bude uzrok pregorevanja sklopke na instalaciji i izazivanja strujnog udara u kupatilu - kažu upućeni u istragu.
- Bojan je bio fudbaler Trajala, Napretka, Budućnosti iz Valjeva, prokupačkog Topličanina, Kopaonika iz Brusa i još nekoliko nižerazrednih klubova. Nedavno je postao direktor u FK Trajal. Po završetku fudbalerske karijere Bojan je osnovao Fudbalsku akademiju „Finale“. Voleo je život, pun energije i samopouzdanja, bio je posvećen sin, primeran suprug, otac i brat - kažu njegovi prijatelji.

Porodica nekadašnjeg ministra i gradonačelnika Kruševca Bratislava Gašića posebno je bila vezana za Bojana Vujičića.
- Bojan je prvenstveno bio jedan divan čovek, sportista i pre svega umerena osoba. U dva sata ujutru su mi javili da je umro i baš sam se potresao. Žao mi je, dva deteta je ostavio iza sebe. Znali smo se nekoliko desetina godina, bili smo porodični prijatelji. I moji sinovi su ga obožavali, još smo u šoku. Stariji sin Vladan je skroz izgubljen od preksinoć, mnogo mu je teško pala ta vest.

Nerazdvojni... Srđan Gašić i Bojan VujičićNerazdvojni... Srđan Gašić i Bojan Vujičić

Bliski prijatelji

I njegov drugi sin, fudbaler Milan Gašić, teško je podneo gubitak druga.
- Verujte mi, još sam u šoku. Bili smo baš bliski i dobri prijatelji. Baš pre nekoliko dana smo sedeli zajedno u kafiću i družili se, pričao sam mu o mojim pripremama. Još ne mogu da shvatim da ga više nema.

Na svom Fejsbuk profilu naveo je: „Pre pet dana sam bio s tobom i rekao si da ti se javim kad stignem u novi klub i javio sam ti se ovako, pozdravio si me isto tako zadnji put, nisam stigao da ti ispričam kako je prošlo, a već si otišao. Počivaj u miru, brate, i pamtiću ceo život ono što si mi rekao: Moraš da izađeš iz komfora da bi uspeo.Hvala ti!“

Oprezno!
Kako da vas ne ubije struja u kupatilu

Ukoliko niste sigurni da je bojler na bezbedan način uzemljen, potrebno je isključiti ga pre kupanja.

Isključiti sve električne uređaje dok se tuširate (veš-mašina, fen za kosu, figaro i ostali električni uređaji koje koristite u kupatilu). Poželjno je da nemate lampe u toaletu.

Ukoliko nemate adekvatno osvetljenje u kupatilu, gledajte da vam je lampa udaljena od tuš-kabine ili kade, ili koristite sveće

Hronologija

29. april 2016. Jožef Popić (67) iz Novog Kneževca preminuo je od udara struje dok se kupao. Tog dana preminula je i njegova ćerka Andrea (35), verovatno od srčanog udara kad je videla šta se ocu desilo.

30. maj 2015. Evica Golubović (54), medicinska sestra iz Bora, poginula je dok se tuširala u kući svojih roditelja u Pirotu. 

15. jun 2011. Goran Marčetić (47) iz Prijedora poginuo je od strujnog udara koji je izazvao uključeni bojler dok se on kupao u kadi.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u